Görüş Bildir

Hatice anne de muradına erdi!

Anne Hacire Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 4 gün süren oturma eyleminin ardından oğlunu terörün pençesinden kurtarması sonrası aynı kaderi paylaşan ve evlatları için nöbet tutan annelerden Hatice Ceylan da oğluna kavuşmanın sevincini yaşadı.

Hatice anne de muradına erdi!

PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan Hacire anneden sonra Hatice anne de muradına erdi.

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, oğlunun dağa kaçırılmasının sorumlusu olarak gördüğü HDP'nin İl Başkanlığının önünde 22 Ağustos'ta oturma eylemi başlattı. Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos'ta oğluna kavuştu. Hacire annenin oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan diğer annelere de örnek oldu. Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemine katılım günden güne arttı.

- Eyleminin 64'üncü gününde oğluna kavuştu

Anne Hatice Ceylan, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinden 4 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan için 8 Ekim'de oturma eylemine katıldı. Ceylan, oğlunun hafızlık eğitimi görürken kaçırıldığını, tek isteğinin oğluna kavuşmak olduğunu belirterek "Partinin önüne ilk defa geldim. HDP oğlumuzu bıraksın. Çocuklarımız onların değil ki sahiplenmişler. Bunlar oğlumuzu esir gibi kullanıyor. Oğlumuz onların kölesi değil ki. Çocuklarımızı bıraksınlar. Oğlum bizi izliyor, duyuyorsa kapımız ona açık. O bizim her şeyimiz." ifadelerini kullandı.

- Annenin evladına çağrısı yanıtsız kalmadı

Annesinin oturma eylemine katıldığını duyan Cafer Ceylan, ailesine kavuşmak için terör örgütünden kaçmaya karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya annelerin evlatlarına kavuşması için verdiği talimatla polis ekiplerince çalışmalar yoğunlaştırıldı.

- Hatice annenin de evlat hasreti son buldu

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen başarılı çalışma ile Cafer, terör örgütünün elinden kurtarıldı. Cafer, terör örgütünden kaçmak isteyen arkadaşıyla Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne ulaştırıldı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, aileyi Diyarbakır'daki evinde gece saatlerinde ziyaret ederek müjdeli haberi verdi. İl Emniyet Müdürü Yaman, aileye müjdeli haberi verdiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan da İçişleri Bakanı Soylu ile Ceylan ailesini aradı. Anne Hatice Ceylan ve baba Abdülkadir Ceylan ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Anne Ceylan, sevincini "Rabb'im anne babalarından kopmuş çocukları kavuştursun. İnşallah bütün çocuklarımız gelir, o binanın önünden kurtulurlar. Polislerimiz, askerimiz, devletimiz sayesinde oldu. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." sözleriyle dile getirdi.

Diyarbakır annelerini umutlandırdı

 Ceylan'ın gece aldığı müjdeli haberle evladına kavuşması, yüreği evlat hasretiyle yanan ve bekleyişini sürdüren annelere moral oldu.

Ceylan, yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu, tüm annelerin bu mutluluğu yaşamasını dilediğini söyledi.

"Oğlumu Allah ikinci defa bağışladı. Allah hepsine yaşatsın. Çok kurtulan çocuk oldu. İnşallah devamı da gelecek." diyen Ceylan, haberi aldığında duyduğu hislerinin tarif edilemez olduğunu dile getirdi.

Ceylan, "İnşallah zincirin halkaları birbirini tamamlayacak, hepsi gelecek. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, polislerimize hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler bize. Arkadaşlarımı yalnız bırakmadım, buradayım. Geldim, yol arkadaşlarımı gördüm. İnşallah hep yanlarında olacağım." diye konuştu.

- "Oğlum eylemdeki annesini gördü ve aradı"

Baba Abdülkadir Ceylan da evladından gelen haberle büyük mutluluk yaşadıklarını aktardı.

"Oğlum eylemdeki annesini gördü ve aradı. Bazı şeyler var anlatılmaz, yaşanır. Çok çok sevinçliyiz." ifadelerini kullanan Ceylan, şunları kaydetti:

"Annesi buraya geldi nöbete başladı. Annesinin gelmesinden 25 gün sonra oğlumuz aç kez aradı. Biz de onu ikna etmeye çalıştık. Emniyet güçlerimiz bizden habersiz devreye girmişti ve başarılı oldular. Allah onlardan razı olsun. Onlara, askerimize, polisimize duacıyız. Cumhurbaşkanımızdan, İçişleri Bakanımızdan Allah razı olsun. Sürecin başından beri herkesin çocuğunu getirebilmek için ilgileniyorlar, takip ediyorlar."

- "Bugün çadırımızda büyük bir sevinç var"

Evlat nöbetini sürdüren annelerden Ayşegül Biçer, oğlu Muhammed için oturma eylemine devam ettiğini belirterek, bir evladın ailesine kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Biçer, "Bugün çadırımızda büyük bir sevinç var. Zılgıtlar çekildi. Cafer'in gelişi hepsinin gelişi demektir. Haklı mücadelemiz sonuç vermeye başladı." dedi.

Dağa kaçırılan çocuklara ve evlatları dağa kaçırılan annelere seslenen Biçer, "Çocuklar sizler de güvenlik güçlerine teslim olun. Korkan bütün anne ve babalar tehditlere boyun eğmeyin. Artık o tehditleri ezip, buraya gelin ve haklı mücadelenizi vermeye başlayın. Eylemimizin 99'uncu günü ve PKK'da çözülmeler başladı. Eylemimiz daha büyük sonuçlar verecek, 2'şer değil 5'er 10'ar gelecekler." şeklinde konuştu.

  - "Biz de evlatlarımıza inşallah kavuşacağız"

 Ağrı'dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için gelip kucağında 1,5 yaşındaki çocuğuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, bir annenin daha evladına kavuşmasının sevincini yaşadıklarını belirtti.

Demir, kendi çocuklarına da kavuşmayı ümit ettiklerini dile getirerek, "Bugün çok sevinçliyiz. Allah'ın izniyle bizimkiler de gelecek. Devletimiz ve Cumhurbaşkanımızın sayesinde biz de evlatlarımıza inşallah kavuşacağız." ifadelerini kullandı.

Evlatları için yaptıkları oturma eyleminin önemine değinen Demir, tüm annelere eyleme destek vermeleri çağrısında bulundu.

Anne Mevlüde Üçdağ ise kendi evlatlarına kavuşmuş gibi mutluluk duyduklarını kaydetti.

"Sanki benim evladım gelmiş gibi. Onun sevinci benim sevincim. İnşallah hepimiz evladımıza kavuşacağız." diyen Üçdağ, eylemi kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi