Hıdırellez 2017 ne zaman? Hıdrellez duaları neler yapılır - işte bahar bayramı sözleri

2017 Hıdırellez ne zaman kutlanacak sorusu da Mayıs ayına girdiğimiz ve havaların ısındığı şu günlerde merakla araştırılıyor. Peki hıdırellez de neler yapılır ve hıdrellez mesajları gbi soruların cevapları haberimizde

Hıdırellez 2017 ne zaman? Hıdrellez duaları neler yapılır - işte bahar bayramı sözleri

2017 Hıdırellez ne zamn ve nasıl kutlanır şeklinde sorular Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde çokmerak ediliyor. Hıdırellez 2017 (bu yıl için de merakla bekleniyor) Hızır ve İlyas Peygamberin her yıl buluşması şeklinde yorumlanan ve bilinen Hıdrellez, her sene 6 Mayıs gecesine tekbül etmekte iken 2017 Hıdırellez konusunda da meraklı gözlerle zamanı araştırılıyor. Tam larak baharın gelişi bahar bayramı olarak da bilinen hıdrellez akşamı çeşit çeşit dualarla birlkte ateş yakılıp üzerinden atlanıyor, gül ağaçlarının altına dilekler yazılıyor ve taşlardan şekiller yapılıyor. İnanca göre derdi olana Hızır AS. o akşam gelip her gül ağacını dolaşıp, dilekleri topluyor. Şu sıralar merakla beklenen Hıdırellez ne zaman? hıdrellezde neler yapılır? gibi soruların cevapları haberimizde.

HIDIRELLEZ 2017 NE ZAMAN?

7'den 77'ye herkes hıdrellezi beklemekte. Hıdrellez günü yapılacaklardan önce, 2017 hıdrellez gününden başlayalım Hıdırellez günü, Gregoryen takvimi (Miladi takvimi)ne göre 6 Mayıs, eskiden kullanılan Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre 23 Nisan günü olmaktadır. Takviem ve inanca göre 6 Mayıs - 4 Kasım arası yaz mevsimi olarak 2017 senesi için de adlandrılırken, 5 Mayıs gecesi ıcaklıkların da başlaması olarak bilinir.

HIDIRELLEZ DE DİLEK DİLENİR

İnanca göre hıdrellez gecesi ateş yakılıp üzerinden atlandıktan sonra gül ağacının altın da dilek dişenir. Çünkü Hızır AS.'nin o gece duaları kabul ettirmek adına dua ettiği ve dilekleri topladığna inanılır. Yapıalcak olan inançlara şöyle bir göz atılacak olunursa Bereketi ve bolluğu simgeleyen Hızır’ın dokunduğu yerlere ve eşyalara feyiz, bereket vereceğine inanılır. Bu nedenle yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır.

HIDIRELLEZ MESAJLARI

♥ Hıdırellez ateşünü büyüttük, dertlerimizi söndürdük.

Az bilirim, uz bilirim, hıdırellez den sonra yaz bilirim.

♥ Hıdırellez yağmularının damlaları altın olur.

Hıdırellez sözleri ile Hıdırellez gününüz kutlu olsun

♥ Hıdırellez’e kadar bir tutam, hıdırellez den sonra tutam tutam.

Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez.

♥ Gülden güzel sevgilim,

Bahar gözlüm gül dudaklım,

Kutlu olsun bugünün,

Bugün hıdrellez günüdür,

Hıdırellez yaz kapısı,yedi gün sürer tipisi.

Kaynak: Diyarbakır Söz