HÜDA-PAR'A DKMM GÖRÜŞMESİ

DkMM Koordinatörü Kaya, HÜDA-PAR Genel Başkanı Yılmaz'ı ziyaret etti

HÜDA-PAR'A DKMM GÖRÜŞMESİ

Diyarbakır küçük Millet Meclisi (DkMM) Koordinatörü Eyüphan Kaya, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Partinin Diyarbakır İl Başkanlığı'ndaki ziyarette Kaya, insanların iyi olmasının yetmediğini, iyi insanların aynı zamanda hayatın içinde, kurum ve kuruluşların başında olması gerektiğini belirterek, Yılmaz'ı DkMM aylık toplantılarına katılmaya davet etti.

Küçük Millet Meclisi

Bu tür oluşumlara vatandaşların başta kaygıyla yaklaşarak temkinli davrandığını ifade eden Kaya, ''Tanıtımla bu kaygı ve kuşkular giderilecektir. DkMM özgür bir platformdur, bir başkasına hakaret etmedikten sonra her türlü insani düşüncenin ifade edilebileceği bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Hem Meclis'i bilgilendiriyor, hem de sivil toplum olarak daha kaliteli yasaların çıkarılmasına katkı veriyoruz'' dedi.

Siyasetten uzak

HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz ise, halka hizmet etmeye talip olduklarını, vatandaşların daha nitelikli yetişmesi, haklarıyla daha müreffeh yaşaması için gayret edeceklerini belirtti.

''Geçmişte siyasetten uzak kalmaya çalıştığımızı söyleyince, birileri, 'aman ne ala, siyaset kirli iş, sizden uzak olsun' denilirdi'' diyen Yılmaz, zaman içinde bunun saygın insanları siyasetten uzak tutmak için yapılan bir taktik olduğunu düşündüklerini söyledi.

HÜDA-PAR'ın bölgede ve ülkede bir boşluğu dolduracağına inandıklarını anlatarak, ''Bu kurum ve kuruluşların başında olmaya hakkımız vardır diye düşünüyoruz. DkMM'nin toplantılarına son üç aydır Sedat Erdoğan bu hareketi temsilen katılıyor, toplantılara katılım sürecek'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz