Görüş Bildir

İtibarını alamadılar ki iade etsinler

Bediüzzaman Said Nursi'nin 53. vefat yıldönümü ile birlikte Bediüzzaman’a iade-i itibar yeniden gündeme geldi. Bediüzzaman’ın talebesi Abdukadir Badıllı, "Hiç kimse onun itibarını alamadı ki iade etsin. Ancak çektirilen onca zülüm için meclis bir özür dileyebilir." dedi.

İtibarını alamadılar ki iade etsinler

HABER MERKEZİ

Son zamanlarda iade-i itibar tartışmaları Bediüzzaman Said’i Nursi hazretleri için de gündeme geldi. Yaşadığı dönemde hayatının büyük bir kısmını zindanlar ve sürgün ve esaretlerde geçiren Büyük İslam Alimi ve Risale-i Nur külliyatının yazarı Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerine iade-i itibar vefatının 53. Yıldönümünde yeniden gündeme geldi.

İADE-İ İTİBAR

Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebesi Abdulkadir Badıllı, meclisin özür dilemesi gerektiğini savunurken Risale’i Nur Akademisi Enstitürü ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Atilla Yargıç devlet ile vatandaş arasındaki buzların eritilmesi adına Bediüzzaman ve onun gibi mağdur insanlar için iade-i itibarın konuşulması gerektiğini vurguladı.

ALAMADILAR Kİ

Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, hiç kimsenin Said-i Nursi’nin itibarını alamadığını söyledi. Bediüzzaman’ın mücadelesinde sonuna kadar baş eğmeden merdanece sürdürdüğünü kaydeden Badıllı, mahkemelerde bile fikirlerini hür bir şekilde ifade ettiğini ve dönemin deccallarından çekinmeden açıkladığını belirtti. Badıllı, “onun cesareti, onun dim dik dağlar gibi duran azmi sebatı karşısında kimse direnemedi. Risale-i Nurlar dünya meydan okuyor her tarafta neşrediliyor. Onun için kimsenin ona engel olduğunu düşünmüyorum.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi