İzmit'te büyük coşku, şarkılı-türkülü 1 Mayıs!

İzmit'te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla şarkılar ve türküler eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı.

İzmit'te büyük coşku, şarkılı-türkülü 1 Mayıs!
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipler Birliği öncülüğünde siyasi partiler ve vatandaşların katılımıyla Sabri Yalım Parkı'nda toplanıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri alırken, içeri girenler üst aramasından geçirildi. Tekerlekli sandalye ile gelen engelli bir kişi de polisin kontrolünden geçtikten sonra içeri alındı. Kutlamalara katılanlar oluşturulan kortejle Perşembe Pazarı alanına kadar şarkılar ve türküler eşliğinde, zaman zaman da sloganlar atarak yürüdüler. Deniz Ali Ant isimli küçük bir çocuk da resim defterine yazdığı, 'Az ödev, çok oyun' sayfasını açarak yürüdü. Perşembe Pazarı alanında oluşturulan arama noktasında yeniden üst aramasından geçirilenler alana alındı.
İşçilere kölelik dayatanların kaybedeceğini söyleyen DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, "Bizler birlik olacağız yan yana duracağız ve kazanacağız. Seçimden önce kadro, seçim sonrası özel sözleşmeye çevirenlere hesap soracağız. Taşeron cumhuriyetlerini başlarına yıkacağız" dedi. Kocaeli Eğitim-Sen Şube Başkanı Suca Omurca ise her zaman direnenlerin kazanacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Gericiliğe karşı laik, eşit ve demokratik eğitimi savunuyoruz. Laikliği hedef tahtasına koyanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamu çalışanları toplu sözleşme masalarında satanlara karşı gerçek bir toplu sözleşme istiyoruz. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın hakim olduğu bir ülke ve dünya yaratmak istiyoruz."
Konuşmaların ardından özgün müzik sanatçısı Serhad Raşa'nın konseriyle 1 Mayıs kutlamasına katılanlar eğlendi.

Kaynak: DHA