Kaldırım işgaline son

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi’nde seyyar satıcılar ile işyerlerinin ticari mallarını yayaların kullanım alanı olan kaldırımları işgal ederek sergilemelerine son verdi.

Kaldırım işgaline son

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde kaldırım işgaline karşı denetimlerini rutin şekilde sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri dikkate alan Zabıta ekipleri, yayaların kullanım hakkı olan Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi’nde seyyar satıcı ve işyerleri tarafından yapılan kaldırım işgaline son verdi.

KALDIRIM İŞGALİNE SON

Aziziye Mahallesi’nde gerçekleşen incelemelerde seyyar satıcılar ve bazı işyerlerinin ticari mallarını yaya kullanım alanında sergileyerek kaldırımları tamamen işgal ettikleri tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından Zabıta ekipleri, söz konusu işgallerin belediye mevzuatına aykırı olduğunu belirterek esnafın kaldırımları boşaltmasını istedi. Zabıta ekipleri, kaldırımlara konulan bazı tezgâhları kaldırılırken, bazılarının kaldırılması için ise süre verdi. Uyarılara rağmen kaldırım işgaline devam edecek seyyar satıcı ve işyerleri hakkında cezai işlem uygulanacağı uyarısı Zabıta ekipleri, tarafından yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Bakanlığı, daha düzenli ve yaşanılabilir bir kent için denetimlerine devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz