Görüş Bildir

Kar festivali

Bitlis'te üniversite öğrencileri kar festivalinde eğlendi

Kar festivali

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, uzun süren yağışların ardından düzenlenen "BEÜ Kar-Fest"te doyasıya eğlendi.

BEÜ kampüsündeki kayak merkezinde, halk oyunları gösterisiyle başlayan festivalde kayak gösterisi, halat, kızak, naylonla gruplar arası kayak ile kardan heykel yarışmaları düzenlendi.

Farklı etkinliklere katılarak doyasıya eğlenen öğrenciler, şarkılar eşliğinde halay çekti.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, gazetecilere, yılın bereketli geçtiğini, mart ayında daha önceden görülmeyen yağışların gerçekleştiğini söyledi.

Kentte bugüne kadar yaklaşık 10 metre kar yağdığını belirten Elmastaş, şöyle konuştu:

ÖĞRENCİLER KAR FESTİVALİ

"Güzel bir festival yaparak bunu eğlenceye dönüştürmeye çalıştık. Bugün de mart ayının en güneşli gününe denk geldik. Festivalimizde öğrencilerimiz düzenlediğimiz yarışmalarda gönüllerince eğleniyor. Kayak tesisimiz Türkiye'de bir ilk. Burada birtakım eğitim faaliyetleri yapılıyor. Hem öğrencilerimize hem de Bitlisli vatandaşlarımıza eğitimlerimiz devam ediyor. Bu festival de bir ilk. İlerleyen yıllarda geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz."

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise kentte uzun yıllardır bu kadar kar görmediklerini ifade etti.

Mart ayında kar yağışının 4,5 metreye kadar çıktığını kaydeden Tanğlay, "Bugün martın 27'si, sanki şubat ayındayız. Yerdeki kar kalınlığı 2 metre civarında. Kar yağışını lehimize çevirmemiz, bu tarzda festivaller yapmamız lazım. Bu yıl üniversitemizin, belediyemiz ile Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) düzenlediği festivaller çok güzel geçti." dedi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilen festivalde sucuk, köfte ve ayran ikram edildi.

Festivale Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, BEÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Atlı, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi