Görüş Bildir

Kar yağışı Doğu Anadolu'yu etkisi altına aldı

Bölge illerinden Erzurum, Kars ve Ardahan il geneli ile Erzincan'ın Üzümlü ilçesi, Tunceli'nin yüksek kesimleri ve Hozat, Nazimiye, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde görülen kar yağışı, dün geceden itibaren aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlıkları şehir merkezlerinde Ardahan, Ağrı ve Kars'ta 4, Erzurum'da ise 3 santimetre ölçüldü.

Kar yağışı Doğu Anadolu'yu etkisi altına aldı

Kent yaşamında güçlük yaşatan kar yağışı, daha yoğun yağışın görüldüğü kırsal kesimlerde ise yolların kapanmasına yol açtı.

Erzurum'da 40 mahalle ile Ardahan'da 14 köy yolu, yoğun kar yağışı sonucu ulaşıma kapandı. Kapanan mahalle ve köy yollarından Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Ardahan İl Özel İdaresine bağlı ekiplerce kar temizleme çalışması başlatıldı.

Kapalı karayolunun bulunmadığı bölgede, Karayolları ekipleri, sürücülere ticari araçlar dışında da kış lastiği kullanmayı tercih etmeleri, yanlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyarıda bulundu.  

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Basra alçak basınç sisteminin etkisinde bulunan bölge genelinde, Erzincan, Iğdır ile Erzurum'un kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Kars, Ardahan, Ağrı ile Erzurum'un güney ve güneydoğu kesimlerinde ise kar şeklinde olması bekleniyor.

Kar yağışı görülen bölgelerde sabah saatlerinde yer yer etkili olması beklenen yağışı, akşam saatlerine kadar aralıklı olarak devam etmesi öngörülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi