Kocası terk edince!

Suriye'den Kuma Getiren Kocasının Terkettiği 10 Çocuklu Felçli Kadına Devlet Sahip Çıktı

Kocası terk edince!

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Ekinlik Köyü'nde toprak evde yaşayan, 8 ay önce Suriye'den kuma getiren kocasının terkettiği, 10 çocuk annesi felçli Ayhan Çelik'e Kaymakam Erkaya Yırık sahip çıkıp, bir ev yaptırdı.

Kızıltepe'nin Ekinlik Köyü'nde yaşayan 10 çocuklu, bedensel engelli Ayhan Çelik, 20 yıllık eşi Şükrü Çelik'in yaklaşık 8 ay önce Suriye'den kuma getirdikten sonra evi ve çocuklarını terkettiğini söyledi. Yaşları 2 ila 17 arasında değişen 6'sı erkek, 4'ü kız toplam 10 çocuğuyla ortada kalan engelli Ayhan Çelik, 8 ay boyunca komşularının yardımıyla geçimini sağladı.

EV YAPILDI

Köyde toprak damlı, derme çatma bir evde yaşayan Çelik ve 10 çocuğuna, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ve hayırsever vatandaşlar yardım elini uzattı. Ağır kış şartları başlamadan önce Çelik ve çocukları için, 6 ay önce yapımına başlanan 130 metrekarelik ev tamamlanarak aileye teslim edildi. Kaymakam Yırık, "Bu şartlara ve engelli durumuna rağmen 10 çocuğuna sahip çıkan anne Ayhan Çelik'i tebrik ediyorum. Çaresiz kalan kadın ve çocukları köyde harabe, derme-çatma, barakayı andıran yıkık bir evde yaşam mücadelesi veriyordu. Bu şartlar içerisinde bile çocuklarına sahip çıkan bu kadına, devlet olarak biz de, elimizdeki imkanlar çerçevesinde yardım etmeye gayret ediyoruz. Bu evi yaparken katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımız da oldu, onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

MUHTAR DESTEĞİ

 

Köy Muhtarı Edip Aydın ise Kaymakam Yırık'ın katkı ve girişimleri ile Ayhan Çelik ve çocuklarının modern bir eve sahip olduğunu belirterek, "Kaymakamımız daha önce gelip bu aileyi görmüş ve yaşadıkları sıkıntıları öğrenmişti. Bu evi de o zaman yapmaya karar verdi. Kendisine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Aileye hasat döneminde köylülerin zekatı ve komşularının yardımıyla geçiniyordu" dedi.

10 ÇOCUK SAHİBİ

10 çocuk annesi engelli Ayhan Çelik de, Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada, Kaymakam Yırık ve emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek, "Allah devletimizden ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum, Allah razı olsun onlardan. Görmüyorum ama evi görmüş kadar mutlu oldum. Çocuklarımla başımı sokabileceğim bir evimin olması beni çok mutlu etti. Evim oldu ama şimdi hiç bir eşyamız yok. Televizyon, buzdolabı ve diğer ev eşyalarımın hiç biri yok. Bunu da büyüklerimizden ve hayırsever vatandaşlarımızdan bekliyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz