Görüş Bildir

"Kur'an-ı Kerim derslerimiz devam edecek"

Yaz Kur'an kurslarının son haftasında Kur'an öğrencileriyle bir araya gelen İl Müftülüğü yönetimi, çocuklara tavsiyelerde bulunarak kurslardan sonra da Kur'an derslerinin devam edeceğini hatırlattı.

Okulların tatil olmasıyla camilerde başlatılan Kur'an-ı Kerim kurslarının son haftasında cami öğrencileriyle bir araya gelen Diyarbakır İl Müftü Vekili Nihat Koç ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, çocuklara tavsiyelerde bulundular. Hafta sonu nihayete erecek olan kurslardan sonra da camilerde Kur'an derslerinin devam edeceği hatırlatıldı.

Merkez Sur ilçesi Hanzade Camii'nde Kur'an dersi alan öğrencileri ziyaret eden Diyarbakır İl Müftü Vekili Nihat Koç'a Sur ilçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu eşlik etti.

KUR'AN-I KERİM DERSLERİ

Çocuklara hitaben bazı tavsiyelerde bulunan Koç, "Haftaya yaz kurslarımız bitecek. Kurslar bittikten sonra da sizler camimize gelmeye, hocalarımızla beraber ders okumaya devam edeceksiniz. Camiler Allah'ın evleridir. Sizler ise Allah'ın küçük misafirlerisiniz. Bizler sizi çok seviyoruz ve elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Burada Kur'an-ı Kerim okuyorsunuz, ileriki zamanlarda da bunu devam ettirmeniz gerekir." dedi.

Koç, "İslam, hayatın önemini öğreten son hakiki dindir. İslam'ı hayatınızdan çıkardığınız zaman hayata dair elinizde bir şey kalmaz. İslam dini güzeldir, yücedir. Bugüne kadar devam ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da yine aynı şekilde derslerinize devam etmenizi bekliyoruz. Sizlere Kur'an-ı Kerim öğreten hocalarınıza, buraya yaptığı kibar ziyaretinden dolayı Bağlar Belediye Başkanı'na da teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Program, Bağlar Belediyesi tarafından öğrencilere verilen yemek ikramıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi