Görüş Bildir

Manevi coşku

Medrese eğitimlerini tamamlayan 7 öğrenci, terönle icazetlerini alarak, âlimler kervanına katıldı.

Manevi coşku

Merkeze bağlı Seyfülmülük Köyündeki Seyfülmülük Medresesinde, İslami ilimler eğitimlerini tamamlayan 7 öğrenci, dün organize edilen icazet töreninde oluşan manevi çoşkuyla, icazetlerini alarak alimler kervanına katıldı.

Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgesinde asırlardır devam ede gelen Medrese eğitimine bağlı alimlerin yetiştirilmesi büyük bir maneviyatla sürerken dün de, İslami İlimler eğitimlerini tamamlayan 7 talebe, icazet aldı. Seyfülmülük Mudreresinde uzun yıllardır, Arapça İslami ilimler eğitimini büyük bir başarıyla alan 7 Medrese öğrencisi, alimlerinden tam not almaları nedeniyle merazim düzenlendi.

MANEVİ ÇOŞKU OLUŞTU

Çoşkulu ve manevi duygunun tavan yaptığı Seyfülmülük Medresesinde düzenlenen törene Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Altındağ, Şeyh Seyda Ömer Faruk El-Ciziri'nin yansıra, bölgenin tanınmış çok sayıda Şeyh ve Alimler ile Medrese öğrencileri ve ailelerinden oluşan büyük bir kalabalık kitlesi katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet töreni Medrese Âlimleri ve Kanaat önderleri tarafından günün önemini içeren kısa konuşmalar yaptı.

İCAZETLERİNİ ALDILAR

İcazet merasimi öncesinde, icazet alan talebeler Lütfü balta Mehmet Kızıltepe, Hasan Demir, Yakup Onur, Mesut Ateş, Kutbettin Aytek’in, Übeydullah Ataş Sarık ve Cübbeden oluşan özel kıyafetlerini giyerek, söylenen ilahi ve salâvatlar eşliğinde icazet alanına girdi. Medrese eğitimi veren Şeyh Ömer Faruk'un önünde el ele tutuşan talebeler icazetlerin okunmasının ardından belgelerini alarak âlimler kervanına katıldılar.

ALTINDAĞ DEĞERLENDİRDİ

İcazet töreniyle ilgili kısa bir açıklama yapan Araştırmacı yazar Mehmet Ali Altındağ şöyle dedi; “ Bildiği üzere burada bulunmamızın sebebi merhum Seyda Şeyh Mehdi efendinin oğlu Şeyh Molla İrşad tarafından hazırlanan büyük bir hizmet büyük bir irşat ekibidir. Birkaç talebe var onlar icazet aldılar bu icazet merasimine bölgemizin ileri gelenleri ve tüm alimleri katılmıştır. Büyük bin manevi çoşku söz konusudur. Medreseler bin yıllık bir geleneğimizdir"

60 YILDIR MEDRESEMİZ VAR

Hafız ve hocalara ders veren Şeyh İrşat Yüksel ise babasının 50 yıl hocalık yaptığı medrese bu işi devam ettirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yüksel,“ Babam burada 50 yıl ders verdi. Elhamdülillah her sene icazet veriliyor. Bu medrese 60 yıldan beri var. Allah dostları sayesinde ayakta duruyor, hizmet veriyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. “şeklinde konuştu.  Düzenlenen icazet töreni katılımcılara yemek ikramından sonra son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi