Görüş Bildir

Manisa'da CHP'den alternatif 19 Mayıs kutlaması

CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde yaklaşık 500 kişinin katılımıyla düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması kapsamında Türk bayrakları eşliğinde yürüyen grup, Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu.

Manisa'da CHP'den alternatif 19 Mayıs kutlaması
CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için alternatif kutlama programı düzenlendi. Alternatif kutlama ilk olarak Öğretmenevi'nin önünden yürüyüş ile başladı. Yürüyüşe CHP İl Başkanı Halil Tokul, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı. Topluluk, kortej eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak yürüyüş yaptı. Yaklaşık 4 kilometre süren yürüyüş, Şehzadeler İlçesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Alternatif kutlamaya katılan grup Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu.

"İTAAT EDEN BİR GENÇLİK HALİNE GETİRİYORLAR"
Burada bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi Başkanı Gülbahar Tahmilci, Türk gençliğinin tehlikeler ve tehditlerle karşı karşıya olduğunu öne sürerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim programlarının gençlerin ulusal benliğini yok etmek istediğini öne sürdü. Tahmilci, "Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'nda uygulanan yanlış eğitim programları ile gençlerimizi sorgulamayan, düşünmeyen ve itaat eden bir gençlik haline getiriyorlar. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Türk gençliği, her türlü dogmadan uzak, akılcı ve çağdaş bir dünya görüşünü benimseyerek kararlı bir şekilde Cumhuriyet'in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya ve çağdaş Türkiye'nin meşalesini taşımaya devam edecektir" diye konuştu.
Konuşmanın ardından grup olaysız dağıldı. DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi