Görüş Bildir

Mardin'de "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa" sempozyumu

Mardin'de 2 gün sürecek sempozyuma çok sayıda ilim adamı ve akademisyen katılacak

Mardin'de

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa" sempozyumu düzenlenecek.

Sempozyum Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek uluslararası sempozyuma basın, akademi ve bilim dünyasından birçok etkin isim katılacağını kaydetti.

Kudüs’ün insanlığın ve İslam ümmetinin kanayan yarası olduğuna işaret eden Rektör Ağırakça, tarih bağlamında düşünüldüğünde de dünyanın en ilginç ve her üç din için kutsal olduğu ifade edilen bir şehir olduğunu söyledi.

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA

Ağırakça, "İslâm’ın mübarek ve kutsal mekânlarının üçüncüsü ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı yüreğinde taşıyan şehir, kırk yıldır Yahudi işgali altında. Esir, boynu bükük, her gün şehitler veren, bağrında milyonlarca mağdur ve mazlum barındıran Filistin’in başkenti Kudüs… İslam dünyasının kanayan yarasının sürekli kan damlatan kalbidir." ifadelerini kullandı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa gibi akademi, siyaset ve bilim dünyasında tanınmış isimlerin de yer alacağı uluslararası sempozyumda otuzdan fazla ilim adamı ve akademisyen tebliğ sunacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi