Görüş Bildir

Masal şehrinde gönüllere dokunuluyor

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla açık hava müzesi konumundaki şehirde yaşayan her kesime destek oluyor

Masal şehrinde gönüllere dokunuluyor

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından vatandaşları kaliteli yaşam standartlarına kavuşturmak için yoğun bir mesaiyle çalışan Mardin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal projelerle vatandaşın takdirini topluyor.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılmasının ardından Vali Mustafa Yaman, İçişleri Bakanlığınca Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Göreve geldiği günden itibaren çalışmalara başlayan Vali Yaman ve ekibi sayesinde Mardinliler kaliteli belediye hizmetiyle tanıştı.

Yaman başkanlığındaki belediye ekipleri, yol, yeşil alan, altyapı çalışmaları ve merkezden kırsala herkese dokunan sosyal projelerle vatandaşların da yüzünü güldürüyor.

Vali Yaman, çöpleri toplanmayan, altyapısında sıkıntı bulunan parası geldiği halde tamamlanmayan projelerin yanı sıra diğer sıkıntıların çözülmesi için kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren şehrin daha temiz ve yaşanabilir olabilmesi için çöp toplama, ağaç dikme, su ve kanalizasyon sıkıntıların giderilmesi için projelerin hazırlandığını anlatan Yaman, sosyal projelerle de başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere herkese dokunmak için yoğun çaba gösterdiklerini aktardı.

- Ekipler 4 dilde vatandaşla iletişim kuruyor

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice bilen güler yüzlü ekiplerle "Mardin Masa" birimini oluşturduklarını ifade den Yaman, şöyle devam etti:

"'Her hemşehrimize bir şekilde dokunacağız.' diyerek ilk haftadan itibaren hemen her doğan çocuğumuza ziyaretlerimiz başlattık. Ölen vatandaşın ailesine taziyesine gittik, her engelliyi ve hastayı evinde ziyaret ettik. Her şehit ailesine muhakkak uğranıldı. 'Hastaneye gidemiyorum.' diyen imkanlarımızla hastaneye götürüldü, ibadetini camide yapmak isteyen hemşehrimiz camilere getirildi daha sonra geri götürüldü. Şu ana kadar dokunduğumuz kişi sayısı yaklaşık 350 bin, il genelindeki 810 bin hemşehrimize muhakkak bir şekilde ulaşacağız."

Ramazan ayı dolayısıyla dar gelirli vatandaşların yardımlarına koştuklarını, evlerini temizleyip, gıda desteği verildiklerini ve kişisel bakımlarını yaptıklarını vurgulayan Yaman, ramazan ayında her gün 4 bin kişiye de iftar verdiklerini dile getirdi.

- Dezavantajlı gruplara özel önem

Başta engelli ve yaşlı olmak üzere bütün dezavantajlı gruplara ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Yaman, "Engelliler, yaşlılar, öğrenciler, gençler ve kadınlar için önemli çalışmalar yapıyoruz. Kadınevleri, gençlik merkezleri ve bilgievleri oluşturduk. Engelliler için merkezler kurduk, onların hizmet verdiği kafeteryalar oluşturduk. Mardin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edinme Merkezleri oluşturduk, burada 180'e yakın kurs açtık." değerlendirmesini yaptı.

- 155 bin genç faydalandı

En büyük çalışmaları gençler için yaptıklarına işaret eden Yaman, geçen yıl mahallerde kurdukları yarı olimpik havuzlardan 155 gencin istifade ettiğini anımsattı. Yaman, "Yazın havuz, kışın buz pateni kuruyoruz. Çocuk ve gençleri sinema ve tiyatroya götürüyoruz. 15 bin gencimizi sinemaya getirdik. Tarihi geziler, kültürel geziler. Ankara’ya, İstanbul'a, Çanakkale’ye, Konya’ya gönderiyoruz. Yurt dışı gezilerimiz var. Geçlerimizi Kudüs’e götürdük, Bosna gezilerimiz başladı. Şehirde herkesin yüzü gülüyor." dedi.

- 3 bin 500 kilometre asfalt

Şehrin en önemli sorunlarından birinin yol olduğunu, kış sezonu planlanan yatırım projelerin baharda uygulanmaya başlandığını belirten Yaman, şunları söyledi:

"4 bin 700 kilometre yol ağımız var. Kırsal mahallelerin yolu traktörlerin bile gidemeyecekleri yollardı. Geçen sene Büyükşehir olarak yaptığımız asfalt miktarı 1100 kilometre. Bunun 350 kilometresi sıcak asfalt, 650 kilometresi ise sathi kaplamaydı. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü de yapmış olduğumuz protokolle onlara da 750 kilometre sıcak asfalt yaptırdık. Yani 2017 yılında 1100 kilometre sıcak asfalt yaptık, 650 kilometre de sathi kaplama yaptık. Bu sene 1100 kilometre daha sıcak asfalt, 650 kilometre sathi kaplama yapacağız."

- 340 taziye evi

Belediye Başkan Vekili Yaman, ilçelere gençlik ve kültür merkezleri, kırsal dahil her mahalleye taziyeevi, park gibi sosyal alanlar inşa ettiklerine dikkati çekerek "Geçen sene hedeflediğimiz 40 taziyeevini bitirdik daha sonra 100 tane daha taziyeevinin ihalesini yaptık. 200 taziyeevi yapımı için ihale yapacağız." dedi.

Şehrin merkezinde 3 ilin kesiştiği noktada trafik sorunun çözmek için başlatılan köprülü kavşak projesinde sona gelindiğini kaydeden Yaman, "Kızıltepe kavşağını köprülü kavşak haline getiriyoruz. O da bitmek üzere asfalta başladık. Şehir içi ulaşımındaki 550 aracın hepsini yeniliyoruz. Alçak tabanlı, klimalı, engelli ve yaşlıların çok daha rahat binebileceği hale getirildi." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi