Mazıdağı'nda "Sinema Filmleriyle Toplumun İyileştirilmesi" Projesi

Mazıdağı Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin desteğiyle yürütülen "Sinema Filmleriyle Toplumun İyileştirilmesi" projesi kapsamında dezavantajlı 100 çocuk ücretsiz sinemaya götürüldü.

Mazıdağı'nda

Çocuklar, Mardin Sinema Derneği, İzmir Kültür Sanat ve Tasarım Derneği ve Film Artı'nın desteğiyle Mazıdağı Kadın Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Sinema Salonu'nda sinema filmi izlemenin mutluluğunu yaşadılar.

                   

SİNEMAYLA BULUŞTULAR

Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerde sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sosyal sorunların çözümü, kamu yönetimi öncülüğünde ekonomik, sosyal, kültürel kalkınmanın sağlanması konusunda SODES başta olmak üzere, yerel, ulusal ve uluslararası kaynakları kullanma çabası içinde olduklarını söyledi.

Dezavantajlı olan sosyal gruplara yönelik hizmet ve desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Çelik, "Ücretsiz sinema filmi gösteriminin bu kapsamda değerlendirilmesi gerekir. İmkanlar ölçüsünde uzman eğitici, ve malzeme desteği sağlayarak çocukların akademik gelişimlerine destek olacak, psiko-sosyal gelişimlerine olumlu katkılar sunacak çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz