Kara kış, kara haberlerle geldi! 4 Aralık Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Çankırı, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kara kış, kara haberlerle geldi! 4 Aralık Hava Durumu

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yoğun kar yağışı

Yağışların; Amasya ve Tokat çevreleri ile Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Buzlanma, don ve sis uyarısı

Meteoroloji ayrıca “Sabah ve gece saatlerinde, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara, İç Ege ve Göller Yöresi'nde yer yer sis ve pus meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve doğu ilçeleri hafif kar yağışlı. (5)

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu. (12)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (14)

Adana: Parçalı ve az bulutlu. (14)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (17)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. (7)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu. (-4)

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu. (7)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusu ile iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kayseri, Yozgat, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Sinop'un iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Amasya ve Tokat çevreleri ile Samsun, Ordu ve Giresun'un yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Ardahan ve Erzincan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz