Güle güle Lodos, Hoşgeldin Kar, İstanbul'da kar yağışı yeniden etkili olacak!

İstanbul ve Bursa başta olmak üzere birçok ili lodos vurdu. Meteoroloji lodos için yeni uyarı geçti. Cuma gününe kadar şiddetli rüzgar var sonra sıcaklık düşüyor kar yağışı tekrar başlıyor. 18 Ocak Pazartesi gününden itibaren İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak. İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Kocaeli, Düzce ve Tekirdağ olmak üzere birçok ili lodos vurdu yeni hava durumu raporlarını Meteoroloji açıkladı.

Güle güle Lodos, Hoşgeldin Kar, İstanbul'da kar yağışı yeniden etkili olacak!

İstanbul ve Bursa başta olmak üzere birçok ili lodos vurdu. Meteoroloji lodos için yeni uyarı geçti. Cuma gününe kadar şiddetli rüzgar var sonra sıcaklık düşüyor kar yağışı tekrar başlıyor. 18 Ocak Pazartesi gününden itibaren İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak. İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Kocaeli, Düzce ve Tekirdağ olmak üzere birçok ili lodos vurdu yeni hava durumu raporlarını Meteoroloji açıkladı.

Meteoroloji, çarşamba günü ise Tükiye'nin doğusu hariç, ülkenin büyük bölümünde yağmur bekliyor.

Perşembe günü tahminine göre ise, Türkiye'nin doğusu yoğunkar yağışının tesiri dibine girecek. Meteoroloji, şark illeri için 'buzlanma' uyarısı yaparken, İstanbul çevresi için sabah saatlerinden itibaren 'yağmur' uyarısı yapıyor.

Meteoroloji'nin cuma günü tahmininde şark illerindekar yağışı devam ederken, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulutlu bir hava olması umut ediliyor.

Cumartesi gününden itibaren ise Marmara, Ege ve Batı Karadeniz soğuk havanın tesiri dibine girecek. Meteoroloji'nin tahminine göre cumartesi günü İstanbul'da yağışlı geçecek.

Balkanlar'dan gelecek soğuk hava dalgasının pazar gününden itibaren Türkiye'ye giriş yapması umut ediliyor. Pazar günü Trakya'dakar beklenirken, İstanbul tekrar yağmur alacak.

Pazartesi gününden itibaren ise İstanbul'un merkezindekarlakarışık yağmur umut ediliyor. İstanbul'un yanı sıra Türkye'nin büyük bir bölümükar yağışının tesiri dibine girecek.

ANKARA İÇİN FIRTINA UYARISI                  

Ankara Valiliğinden, dirayetli rüzgar sebebiyle soba ve  baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi benzer biçimde  olumsuzluklarakarşı dikkatli olunması uyarısı yapılmış oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge  Müdürlüğünün tahminlerine işaret edilerek, Ankara genelinde güney ve batı  yönlerinden orta kuvvette esen rüzgarın bu geceden itibaren hızını artırarak  yarın dirayetli rüzgar gibi eseceği, çarşamba günü dirayetli ve bazen  fırtına gibi olacağı açıklandı.

Açıklamada, "Bu çerçevede, dirayetli rüzgar ve fırtınanın meydana  getireceği olumsuzluklarakarşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda  aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi) yurttaşlarımızın dikkatli ve önlemli  olmaları gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği batı kesimleri için meteorolojiden 'önce ısınacak, sonrasında donacak' tahmini yapılmış oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, 11 Ocak Pazartesi'nden başlayarak Cuma'ya kadar hava sıcaklığının ülkenin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 aşama artacak, öteki yerlerde ise önemli bir değişim olmayacak. Hafta sonunun gelmesiyle özellikle 17 Ocak Pazar günü İstanbul'dahava durumu değişecek ve hafta süresince yüzünü gösteren güneş kaybolacak.

11 Ocak Pazartesi yaklaşık 14 dereceyle güneşli bir gün geçiren İstanbul'da 12 Ocak Salı hava daha da ısınarak 15-16 dereceleri bulacak Güneş 13 Ocak Çarşamba da kendini gösterecek. Sadece Çarşamba günü gece-gündüz ısı farkı çok fazla olacağından sağanak yağış umut ediliyor. 14 Ocak Perşembe yağışın da etkisiyle yaklaşık 9 aşama ve yer yer bulutlu olacak. 15 Ocak Cuma ise yaklaşık 10 aşama ve çoğunlukla bulutlu seyredecek.

17 OCAK 2016 İSTANBUL'DA KAR MI YAĞACAK?

Haftasonu İstanbul'da ani bir soğuma görülecek. 16 Ocak Cumartesi itibari ile hava sıcaklığının 10 aşama olması ve sağanak yağışın özellikle Marmara bölgesini tesiri dibine alması umut ediliyor. 17 Ocak Pazar ise kış gerçek yüzünü gösterecek. İstanbul'da hava sıcaklığının 5 ile 6 aşama düşmesiyle hafta içi yüzünü gösteren güneş kaybolacak ve hissedilen ısı -3'ü bulacak.

METEOROLOJİDEN ALINAN BİLGİ

Meteorolojiden alınan bilgiye göre 17 Ocak akşamı İstanbul'da kar yağışı büyük bir beklentiyle bekleniyor. Sulu biçimde başlayacak kar yağışı, gece hava sıcaklığının oldukça düşmesiyle yoğunkara dönüşecek. Doğrusu İstanbul ve Marmara'da 17 Ocak kar yağışı geri dönecek.

Marmara ve özellikle İstanbul'da 17 Ocak'tan itibaren kendini gösteren soğuk hava tesirini birkaç gün daha devam ettirecek. Bu yüzden İstanbul ve Marmara'da 18 Ocak tarihinde dekar yağışı umut ediliyor. İstanbul'da ısı gündüz yaklaşık 7 aşama, gece ise -1 aşama olacak. 18 Ocak Pazartesi günü de İstanbul'da kar bekleniyor.

Sadece Marmara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde senenin en soğuk günleri 19 Ocak Salı ve 20 Ocak Çarşamba günü yaşanacak. İstanbul'da bu iki gün gece sıcaklıkları -6 dereceye kadar düşecek. 19 Ocak ve 20 Ocak'ta da İstanbul'da yoğunkar umut ediliyor. Yoğunkar yağışına şiddetli soğuk sebebiyle don ve buzlanma da eşlik edecek.

18 - 19 - 20 OCAK TARİHLERİNDE OKULLAR TATİL OLACAK MI?

İstanbul'da önümüzdeki hafta beklenenkar ve ısı düşüşünün, 2015'in son günlerinde yaşanmış olan kış şartlarından daha müessir olması umut ediliyor. Doğrusu 17 Ocak'ta başlamış olacak olan ve 18-19-20 ocak'ta devam etmesi beklenenkar, 30 Aralık ve 31 Aralık'ta yağankardan daha müessir olacak. Hava sıcaklıkları da o günlerden daha düşük seyredecek. Bu yüzden öğrencilerde, amme personellerinde ve çalışanlarda 18 Ocak Pazartesi dinlence mi, 19 Salı Ocak dinlence mi 20 Ocak Çarşamba dinlence mi beklentisi oluştu.

Uzun süreli tatillere ülke genelinde Bakanlar kurulukarar veriyor. Ancakkar tatilleri il ve ilçelerin mülki amirlerinin yetkisinde olduğu için 18 Ocak, 19 Ocak ve 20 Ocakkar tatili olacak mı, okullar dinlence mi benzer biçimde sorularının yanıtını da İstanbul Valiliği verecek. Valilikten o tarihlerle alakalı henüz bir açıklama yapılmadı. Belediye ve AKOM da henüz alarm durumuna geçmedi. Sadece okulların dinlence edildiğine ya dakar tatili uygulandığına dair yapılacak.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz