Görüş Bildir

Müftü’den Sosyal Medya Uyarısı

Ergani İlçe Müftüsü Abdülrakip Arslan, Kur’an-ı Kerim’deki bazı ayetlerin sadece bir bölümlerinin sosyal medyada paylaşılıp, üzerinde yorumlarda bulunulduğunu belirterek, bunun sosyal medya kullanıcılarını hata yapmaya sürükleye bileceğini vurguladı.

Müftü’den Sosyal Medya Uyarısı

Ergani İlçe Müftüsü Abdülrakip Arslan, Kuran-ı Kerim’deki bazı ayetlerin sosyal medyada sadece bazı bölümlerinin paylaşılıp, yorumlarda bulunulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayetlerin öncesinin ve sonrasının kullanılmadan sadece bir bölümünün paylaşılıp, üzerinde yorumlar yapıldığını anlatan Arslan, bunun kullanıcıları hata yapmaya sürükleyebileceklerine dikkat çekti.

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİSİ

Kur’an-ı Kerim’in insanlığa yol gösterici bir kaynak olduğunu anlatan Arslan, “Ancak Kur’an nurundan istifade etmek için Kur’an-ı Kerim’i bir bütün olarak anlamaya çalışmalıyız. Kur’an-ı Kerim’in herhangi bir ayetinin öncesini ve sonrasını düşünmeden hüküm vermek insanı hataya götürür. İslam tarihi boyunca Kur’an ilimleri başlı başına bir ihtisas alanı olup, yeteri kadar Arapça, Sarf, Nahiv, Meani, Belagat gibi ilimler ile Kur’an’ın özel alanına giren Muhkem ve Müteşabih ayetler ve Mensuh gibi konularda derinlemesine bilgi sahibi olmayanların yüzeysel olarak Kur’an’da şu vardır demeleri veya bu ihtisas alanına sahip olmayan insanların Kur’an’da şu ‘haram’ şu ‘helal’ demeleri asla doğru değildir.

TANIŞMAYI İHMAL ETMEYİN

En kolay bir meselede bile uzmanına danışmayı ihmal etmeyenlerin, öncekilerin ve sonrakilerin ve ilimlerin tamamını kapsayan Kur’an-ı Kerim gibi bir deryaya kılavuzsuz dalması cinayettir. Böyle bir hataya düşülmemesi için ya alanında mütehassıs birine danışılmalı ya da bu yapılamıyorsa öncesini ve sonrasını mutlaka düşünerek ayetlere anlam verilmeli ve Türkçe mealden istifade edilmelidir. Bu yapılmadığı takdirde yarım doktorun candan ettiği gibi yarım alim de insanı dinden eder. Kur’an-ı Kerim bütün insanlara gönderilmiş bir hidayet kaynağıdır. Okunulması, üzerine düşünülmesi bir ibadettir. Arapça orijinalinden okuyamayanlar Türkçe mealinden okuyarak bu nurdan hissedar olabilirler” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi