Nöbet 26. Günde

Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt ve Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Nöbet 26. Günde

Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt ve Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

"Reise selam, FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarının yükseldiği alana, "Şu an taraf olma zamanı değil birlik olma zamanıdır", "Darbecilere karşı tek yürek" yazılı afişler asıldı.

Etkinlikte, Kur'an- Kerim tilavetinin ardından, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi, darbe girişimi gecesinde yaşananlar sinevizyonla gösterildi.

Nöbete katılanlardan Saim Bayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminde bulunanların ülkenin geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

FETÖ'nün dini istismar ettiğini ve halkı hedef aldığını belirten Bayhan, "Bir daha bunların olmaması için Türkiye'de caydırıcı cezaların olması gerekiyor. İdam cezası istiyoruz. Vatanımızı, namusumuzu korumak için alanlardayız. Demokrasi nöbeti, aylarca, senelerce sürse bile alanları terk etmeyeceğiz." dedi.

Batman

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu, Türk bayraklarıyla süslenen Adalet Caddesi'nde toplanan vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Caddedeki binalara dev Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posteri asıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli sığınmacılar da ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajları içeren Arapça yazılı dövizlerle alanda nöbet bekleyen vatandaşlara katıldı.

Kur'an-i Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler eşliğinde devam etti.

Bingöl

Bingöl'de, ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Nöbettekilere destek amacıyla alana gelen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk günkü coşkuyla meydanlarda olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle dün düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"yle demokrasi nöbetlerinin taçlandırıldığını ifade eden Barakazi, "Tüm Bingöl yine meydanda. Çarşambaya kadar, cumhur reisimizin dediği gibi noktayı koyuncaya kadar buradayız. İnşallah bu coşku Müslümanların kalbine umut, kafirlerin kalbine de korku salacaktır." şeklinde konuştu.

Elinde Türk bayrağıyla nöbete katılan 75 yaşındaki Ali Ordu da demokrasi nöbetlerini hiç aksatmadığını dile getirerek, "Ben devletin geleceği için buraya geldim. Allah, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, devletimizi muhafaza etsin. Canım onlara feda olsun, bütün şehitlere kurban olurum." dedi.

Siirt

Siirt'te, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Valilik önündeki demokrasi nöbetinde bir araya geldi.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.

Alanda, kılınan toplu namazın ardından darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Daha sonra sahne alan yerel sanatçılar, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler seslendirdi.

Mardin

Mardin'de, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Etkinlikte konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, 24 gündür alanları boş bırakmayan Mardinlilere teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da darbe karşısında Mardin'in üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiğini belirterek, kent halkının 24 gündür meydanlarda olduğunu, iradesine sahip çıktığını ifade etti.

Dündar konuşmasının ardından mikrofonu meydanda nöbet bekleyen vatandaşlara uzattı. Vatandaşlar, mikrofon aracılığıyla duygu ve düşüncelerini ifade etti.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da darbe girişimi sırasında şehit düşen ve yaralananlara dua etti. Etkinlik, ilahi ve müziklerle devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz