Oğlunun iyileşmesi için ev istiyor

Diyarbakır'da diyaliz hastası ve görme engelli baba, doğuştan astım hastası olan oğlunun iyileşmesi için doktorların rutubetsiz evde oturun tavsiyesiyle, devlet büyüklerinden oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz ev istedi.

Oğlunun iyileşmesi için ev istiyor

Sur ilçesinde Melikahmet Caddesi 2. Çıkmaz sokakta bir apartmanın alt katındaki rutubetli dairesinde kirada oturan diyaliz hastası ve gözlerinde ileri derecede görme kaybı bulunan 2 çocuk babası Mehmet Aslan (38), sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını ve hastaneden yüzde 95 oranında engelli raporu aldığını söyledi.

ASLAN AİLESİNİN DRAMI

Böbreklerinin çalışmamasından ötürü haftada 3 gün diyalize girmek zorunda olduğunu belirten baba Aslan, çalışamadığını ve çevredeki vatandaşların yardımıyla geçinmeye çalıştığını ifade etti.

11 yaşındaki oğlu Miraç’ın astım hastası olarak dünyaya geldiğini aktaran baba Aslan, doktorların oğlunun iyileşmesi için rutubet ve nem olmayan bir ortamda yaşamını sürdürmesi gerektiğini söylediklerini bu nedenle taşınmak zorunda mevcut evlerinden taşınmak zorunda olduklarını kaydetti.

UZANACAK YARDIM ELİ

Mevcut evin kirasının 300 TL olduğunu ve çevredekilerin yardımıyla geçindiğine dikkati çeken baba Aslan, “Ben 20 yıldır diyaliz hastasıyım ve gözlerimde yüksek tansiyondan dolayı görme kaybı var. 11 yaşındaki oğlumda doğduğu günden bu yana astım hastasıdır. Hiç kimseden destek alamıyorum. Ailemde beni reddetti, ne halin varsa gör diyorlar. Engelli raporum yüzde 95 oranında ama yatalak hasta olmadığım için bakıcı ücreti alamıyorum. Vücudumun her tarafında şişlikler var. Doktorlar buna çare bulamadı. Böbreklerim çalışmadığı için haftada üç gün diyalize girmek zorundayım. Oğlum astım hastası. Oturduğumuz ev ise gördüğünüz gibi rutubet ve nem içerisinde buda oğlumun sağlığını kötü etkiliyor. Oğlumun doktoru rutubetli evde oturmayın dedi. Buradan Kaymakam, Vali ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Devletim bana ve aileme sahip çıksın. Devletten sadece rutubetli olmayan iki odalı küçük bir ev istiyorum” dedi.

Küçük Miraç ise, rutubet içindeki evden çıkmak ve iyileşmek istediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz