Okullarda namaz bilinci oluşturmalı

HÜDA PAR, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların, namaz hususunda büyük bir sorumluluk altında olduğuna dikkat çekerek öğrencilere namaz bilincinin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Okullarda namaz bilinci oluşturmalı

HÜDA PAR Genel Merkezi, yaptığı yazılı açıklamayla iç ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamada; okullarda namaz bilincinin oluşturulması, okullardaki yardımcı kitap uygulamasının olumsuzlukları, Afrin’de Kürtçe'nin müfredattan çıkarılması, hububat ve bakliyatta gümrük vergisinin sıfırlanması, kira fiyatlarındaki aşırı artış, İdlib'de son zamanlardaki sivil katliamlar ve Fransa’da Lafarge skandalı gibi konulara değinildi.

Toplumsal bir buhranın yaşandığı bu dönemde birçok sorunun çözümünün namaz ile olacağının aşikâr olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahiy olunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor. (Ankebût-45) " ayetine atıfta bulunuldu.

"MÜSLÜMAN OLAN ÜLKEMİZDE NAMAZLA İLGİLİ İSTATİSTİKLER ENDİŞE VERİCİDİR"

Açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar namaz hususunda büyük bir sorumluluk altındadırlar. Bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalı, okullarda ve camilerde namazla ilgili teorik ve pratik programlar yapılmalıdır. Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde namazla ilgili istatistikler endişe vericidir. Tüm okullarda değerler eğitimi kapsamında namaz bilinci oluşturulmaya gayret edilmelidir." denildi.

Yeni neslin, namaz ile bağlarının güçlü olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sivil Toplum Kuruluşlarının bu yönde projeler hayata geçirmeleri; geleceğimizin sağlam temeller üzerine inşa edilebilmesi için zorunluluk haline gelmiştir." ifadelerine yer verildi.

"HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR" ETKİNLİKLERİ

Kur'an Nesli Platformu ve diğer gönüllü sivil toplum kuruluşlarının düzenledikleri "Hayat namazla güzeldir" ve benzeri etkinliklerinin HÜDA PAR tarafından çok değerli bulunduğu ve desteklendiğine işaret edilen açıklamada, "Bu çalışmalar sayesinde her yıl binlerce çocuk namaz ile tanışıyor. Bu gayretlerinden dolayı emeği geçenleri tebrik ediyor, Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığını bu tür faydalı etkinlikleri desteklemeye davet ediyoruz." çağrısında bulunuldu.

"YARDIMCI KAYNAK İHTİYACI VELİLER İÇİN AĞIR BİR KÜLFET HALİNE GELMİŞTİR"

Millî Eğitim Bakanlığının, öğrencilere yıllardır ders kitaplarını ücretsiz dağıttığının hatırlatıldığı açıklamada, bu uygulamanın özellikle dar gelirli vatandaşların yüklerini hafifletme açısından önemli olduğu belirtildi.

Ancak bu kitapların yetersizliğinden şikâyet eden bazı öğretmenlerin, bunlara ek olarak dışarıdan yardımcı kitaplar talep ettiğine işaret edilen açıklamada, "Bu durum,  velilere fazladan bir ekonomik yük getirmenin yanı sıra öğrencileri iki kaynak kitap arasında bırakarak ciddi bir kafa karışıklığına da neden olmaktadır.  Yardımcı kaynak ihtiyacı, Türkiye’de büyük bir sektöre dönüşmüş, veliler için ağır bir külfet haline gelmiştir. Bu durum sürdürülebilir değildir. Öğretmenlerin pedagojik anlamdaki önerileri de dikkate alınarak bakanlığın dağıttığı kitapların yeterli hale getirilmesi sağlanmalı ve yardımcı kaynak ihtiyacı ortadan kaldırılmalıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz