Görüş Bildir

Panoyu yaktılar

Dicle Elektrik tarafından kayıt dışı elektrik kullanımını önlemek ve tüketicilere kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi verebilmek için uygulamaya konulan ve ‘kaçağı önleyen pano’ olarak isimlendirilen alçak gerilim sayaç otomasyon panolarına (ASOP) saldırılar devam ediyor. Mardin’in Derik ilçesinde şirket tarafından yeraltı şebeke çalışmalarına entegre biçimde kurulan bu panolardan biri dün gece yarısı ateşe verilerek yakıldı.

Panoyu yaktılar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yönetmeliklerine uygun yatırımlarını sürdüren

Dicle Elektrik, daha güçlü şebeke ve kesintisiz enerji arzı için bir yandan da kaçak kullanımla mücadele ediyor. Bu çerçevede geliştirilen ASOP’lar enerji şebekesi yer altına alınan yerleşim birimlerinde hayata geçirilmeye başlandı. Ancak, kaçak kullanmakta ısrarcı olan ve bu panolar yüzünden artık kullanamayacaklarını fark edenler, diğer tüketicilerin daha kaliteli ve kesintisiz enerji almasına olanak sağlayan bu yatırımları tahrip etmeye devam ediyorlar.

TRAFO ATEŞE VERİLDİ

Son olarak Mardin'in Derik ilçesine bağlı Cevizpınar mahallesinde kısa süre önce gerçekleştirilen ve iletim hatlarının yer altına alınmasının ardından kurulan alçak gerilim otomasyon panolarından biri, gece yarısı kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına hedef oldu. Yanıcı madde dökülerek ateşe verilen pano, yanarak kullanılamaz hale geldi.

Bayram arifesinde gerçekleştirilen saldırı yüzünden Cevizpınar Mahallesindeki vatandaşlar mağdur olurken, güvenlik birimleri saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanabilmesi için soruşturma başlattı. Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, tahrip edilen panonun yerine yenisinin kurmaya başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi