Görüş Bildir

Pekmez satışından engellilere destek olacak

MUĞLA'da, biri zihinsel engelli iki çocuk annesi 48 yaşındaki Sibel İşler, kendi açtığı gıda ürünleri dükkanından sattığı her pekmez kavanozundan elde edeceği gelirin 1 lirasını kentteki engelli derneklerine bağışlayacak.

Pekmez satışından engellilere destek olacak
Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de yaşayan emekli sağlık çalışanı Sibel İşler, yüzde yüz doğal ev yapımı gıda ürünleri için 'Simus' adını verdiği bir işyeri açtı. İşler, Arasta Çarşısı'ndaki dükkanında 35 çeşit meyve ve bitki reçellinin yanı sıra Muğla'nın yöresel ürünleri bal, börülce, erişte, zeytinini satışa sunuyor.
Aynı zamanda Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucularından olan Sibel İşler, "Eşimden ayrı yaşıyorum. Oğlum Sebahattin Kaan, zihinsel engelli. Kendimi yıllardır kentteki engelli çocuklarımızın toplum ile kaynaşması için adadım. Aile ekonomime katkı sağlamak ve engelli yavrularımıza destek olmak için yüzde yüz doğal el yapımı ürünlerin yer aldığı işyeri açmaya karar verdim. Çevremdeki insanların manevi desteği bana cesaret verdi. Pekmez satışından elde edeceğim gelirin 1 lirasını engelli derneklerine bağışlayacağım" dedi.
Yetkililerden tanıtım desteği bekleyen İşler, "İlimiz narenciye bakımından çok zengin. Bunu değerlendirmek için 35 çeşit meyve ve bitkiden oluşan reçeller yapıyorum. Aralarında pekmezli turunç reçeli de bulunuyor. Patent başvurusunu da yaptım. Yetkililerinin tanıtımın açısından desteğini bekliyorum. Bunu başardığım takdirde ürünlerimin kısa süre içerisinde büyük ilgi göreceğine inanıyorum" diye konuştu.
İşler, 40, 125, 480, 850 gramlık kavanozlar ile 3, 5 ve 10 kiloluk teneke kutulardaki reçelleri kilosu 12 lira 35 lira arasında değişen fiyatlarla sattıkları da belirtti.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi