Görüş Bildir

Serçek, “Tramvay için girişimde bulunacağız”

Yerel Yönetimler Derneği Diyarbakır İl Başkanı Hamza Serçek, Diyarbakır’ın ulaşım sorununun çözümü için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Serçek, “Tramvay için girişimde bulunacağız”

Yerel Yönetimler Derneği Diyarbakır İl Başkanı Hamza Serçek, kuruluşlarının yerel yönetimler ile halk arasında bir köprü olduğunu belirterek, Diyarbakır’ın ulaşım sorununun çözümü için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Serçek, dernek binasında yaptığı açıklamada, Yerel Yönetimler Derneği Diyarbakır İl Başkanlığının vatandaşlara hizmet için kurulduğunu ifade etti.

“YEREL YÖNETİMLER İLE HALK ARASINDA ASLINDA BİR KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ”

2003 yılında Ankara’da kurulan Yerel Yönetimler Derneği’nin 2018 yılında 36 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle daha da güçlü hale geldiğini aktaran Serçek, “Yerel Yönetimler Derneği Birçok ilde şubesi olan İçişleri Bakanlığına bağlı tüzel bir kuruluştur. Amacımız hizmet, gücümüzü halktan alıyoruz. Demokrasilerde kalkınma yerel yönetimlerde başlar. Yerel yönetimler Derneğinin amacı hizmet gitmeyen köy, belde, mahalle ve ilçelerdeki sorunları belediyeler ve muhtarlar aracılığıyla çözüyoruz. Yani biz yerel yönetimler ile halk arasında aslında bir köprü vazifesi görüyoruz” dedi.

Diyarbakır’ın acil çözüm bekleyen bir dizi sorunlarının olduğuna dikkati çeken Serçek, uzun yıllardan bu yana kent gündemini meşgul eden ve Diyarbakır’ın trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan tramvay hattının kurulması için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlattı.

Bu konuda dernek olarak, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimde bulanacaklarını dile getiren Serçek şöyle konuştu:

“DİYARBAKIR’IN BİR EVLADI OLARAK, BU HALKA HİZMET ETMEK İÇİN HAZIRIZ”

“Diyarbakır’da ulaşım yıllardan beri kangren haline gelmiştir. Ulaşım sorunu maalesef bugüne kadar çözülebilmiş değildir. 10 yıl önce kent trafiğini rahatlatacak olan tramvay sözü verildi ancak yapılamadı. O yıllarda herkes bu habere çok sevinmişti. Ancak ne yazık ki bu hizmeti yapan olmadı. Şimdi bizde vatandaşların acil çözüm bekleyen ulaşım sorununun çözümü için Sayın Valimiz ve Belediye Başlan Vekilimiz nezdinde bizlerde girişimlerde bulunacağız. Ulaşım sorununun halledilmesi için el ele vererek, sorunları gidermeye çalışacağız. Diyarbakır’ın bir evladı olarak, bu halka hizmet etmek için hazırız.”

Son olarak, muhtarların vatandaşa hizmeti götürmede önemli bir kilometre taşı olduğuna dikkati çeken Serçek, muhtarlarla birlikte, belediye encümenleri ve tüm vatandaşları Yerel Yönetimler Derneği Diyarbakır İl Başkanlığına davet ederek, demokrasi ve katılımcılık ilkesi gereği herkesi derneklerine üye olmaya çağırdı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi