Şevval Sam'ın Düzce konseri de iptal!

Van 100’üncü Yıl Üniversitesi’nde “Başörtüsü benim için bir tekstil parçasıdır” diye konuşan ve bu bu sözleri tepki çeken sanatçı Şevval Sam’ın konserleri bir bir iptal ediliyor. Şimdi de Düzce konseri iptal edildi.

Şevval Sam'ın Düzce konseri de iptal!

Van 100’üncü Yıl Üniversitesi’nde başörtüsü ile ilgili sözleri tepki çeken sanatçı Şevval Sam’ın konserleri bir bir iptal ediliyor. Şimdi de Düzce konseri iptal edildi.

Sam'ın 3 Temmuz'da vermeyi planladığı Kocaeli Karamürsel'deki konserinin iptalinin ardından, 7 Temmuz'daki Düzce konseri de Düzce Belediyesi'nce iptal edildi. Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü, kararı doğruladı ancak kendilerine de herhangi bir neden gösterilmediğini belirtti.

Şevval Sam'ın menajeri Harun Belenkoğulları, Şevval Sam'ın Karamürsel konserinin iptali hakkında ise şunları söyledi:

"Bu konuşmalara istinaden bölgedeki kişilerin tepki duyduğunu, bu yüzden iptal ettiklerini söylediler. Biz de saygı duyduk. Konu hakkında Şevval Sam konuşmak istemiyor. Gerekli açıklamalar yapıldı. Takdir halkın, kamuoyunun. Her şey açık. Ne yapılmaya çalışıldığı ortada. Biz hepsine saygı duyuyoruz, sadece seyrediyoruz. Bir yandan da konserler iptal edildiği için tepki duyan insanların mailleri geliyor."

"HERKESİN FARKLILIĞINA SAYGI DUYUYORUM"

Şevval Sam telefon bağlantısı ile katıldığı 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Van'da Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından öğrenciler için düzenlenen söyleşide "başörtüsü tekstil malzemesidir" dediği iddia edilen Sam, hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Sam, "Ben bu kadar barıştan, düşünce özgürlüğünden söz ederken başörtüsü bez parçasıdır diyebilir miyim?" sözleriyle iddiaları reddederek herkesin farklılıklarına saygı duyduğunu vurguladı. Barıştan, sevgiden, kardeşlikten bahsettiğini söyledi. Sam açıklamasını "gerçekten öyle bir şey söyleseydim gençler itiraz etmez miydi?" sözleriyle sürdürdü. "İnsanları barışa ve sevgiye davet ediyorum. Medyaya da rica ediyorum. Düşüncelerimin özünü görsünler. Bizi bu tuzaklara düşürmesinler." dedi.

haber7

Kaynak: Diyarbakır Söz