Görüş Bildir

Sivas olaylarının 19. yılı

Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle, Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı

Sivas olaylarının 19. yılı

Vali Kolat, Belediye Başkanı Ürgüp ve beraberindekiler, Valilik önünden yürüyerek Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kolat, ''2 Temmuz 1993 yılında burada acı bir olay yaşandı. Bu olay bütün hepimizi üzmüştür. O dönemde karanlık güçler, bizi karanlığa sürüklemek için, geleceğimizi karartmak için bu tür provokatif olaylara ülkemizin başka yerlerinde de sebebiyet vermiştir. Biz Sivaslılar olarak, Valilik olarak, belediye olarak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla bu olayı telin ediyoruz'' dedi.

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle hep birlikte karanfil bırakacaklarını ifade eden Kolat, şunları söyledi:

''Bu tür acılar inşallah bizim birlik ve beraberliğimizi bozmayacaktır. Bu acıları gördükçe birlik ve beraberliğimiz daha da artacaktır. Burada gördüğünüz Mevlana Celallettin Rumiler, Hacı Bektaşi Veliler, Pir Sultan Abdallar, Aşık Veyseller, bütün bunlar, bizim birlik ve beraberliğimizin hamurunu oluşturmuşlardır. İnşallah onların çizdiği yolda yürüyerek bu acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Sivas'ımızda da bütün unsurlarımızla birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde yaşamaya inşallah devam edeceğiz. Bu acılar bizim için bir ibret olacaktır. Bu vesileyle de burada belediye başkanımızla, kamu kuruluşlarımızla çiçek koyacağız. Ayrıca sivil inisiyatifler de ayrı bir şekilde çiçek koyacaklardır.''

Otelin kamulaştırılması sürecinde Devlet Bakanı olan Faruk Çelik ile buraya karanfil bıraktıklarını anımsatan Kolat, ''Bu acıyı unutmamaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kolat, konuşmasının ardından Ürgüp ve diğer yetkililerle, olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bıraktı. Kolat ve Ürgüp, olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, bu tür acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Anma programına, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve İl Müftüsü Yusuf Şahin'in aralarında bulunduğu protokol üyeleri katıldı. Kolat ve beraberindekiler, anma programının ardından Bilim ve Kültür Merkezi'nin önünde basın mensuplarına poz verdikten sonra Valiliğe gitti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi