Şoförlere ödül uygulaması

Diyarbakır'ta Toplu Ulaşım Aracı Şoförleri İçin Ödül Uygulaması Başladı

Şoförlere ödül uygulaması

Diyarbakır Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafikte en az hata yapan ve en az ceza alan 12 toplu taşıma aracı sürücüsünü altınla ödüllendirdi.

Türkiye'de milyonlarca kişi, toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlıyor. Bu kişilerin canını sıkan konuların başında ise şoförlerin duraklarda fazla beklemesi ya da yolcularla ilişkilerinin çok kötü olması geliyor. Şehiriçinde fazla yolcu almak için türlü hatalar yapan toplu taşıma aracı şoförleri, hem kendi hem de yolcuların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Şehir içinde bu problemi çözmek isteyen Diyarbakır Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, en az ceza yiyen ve hata yapan şoförleri 'altınla' ödüllendirme projesi başlattı. Proje kapsamında bir ay süre içinde şehir içinde en az ceza yiyen 12 toplu taşıma şoförü tespit edildi. Şoförler Trafik Denetleme Şube Müdürü Seyit Cingöz'den hediyelerini aldı.

ÖDÜL VERİLECEK

Trafik Denetleme Şube Müdürü Seyit Cingöz, ödüllendirme sistemini toplu taşıma araçlarında uygulamaya başladıklarını söyledi. Toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin sabah 06.00'dan akşam geç saatlere kadar çalıştığını ifade eden Cingöz, kurallara uyan şoförler olduğu kadar uymayanların da olduğunu dile getirdi. Trafik kurallarına uymayanların cezalandırıldığını belirten Cingöz, "Uymayanları da teşvik etmek için bir ödüllendirme sistemi getirdik. Bu şekilde başlattık. İlkini yapıyoruz. Mayıs ve eylül ayında ödüllendirmeye devam edeceğiz. Bu ödüllendirme neticesinde uymayanları da yine tespit edip neden uymadığını ve uymadığı kuralları da tespit ederek bu arkadaşlarla toplantı yapıp ayrıca bunlara eğitim vererek kurallara uyma noktasında bunları teşvik edeceğiz."dedi.

BAŞARI SAĞLAYAN

Bu uygulamanın devam edeceğini dile getiren Cingöz, "Bir başarı olması için süreklilik arz etmesi gerekir. Bir kere olan şeylerde başarı gelmez. Biz bunu devam ettireceğiz. Mayıs ayında ikincisini yapacağız. Eylül ayında üçüncüsünü yapacağız. Yıl sonunda en fazla ödülü alan kurallara uyan arkadaşa plaket vererek ödüllendirmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Şoförlerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün başlattığı uygulamanın çok yerinde olduğunu ifade etti. Söz konusu uygulamanın devam etmesini isteyen şoförler, bu uygulama ile kendilerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Şoförler, "Güzel bir şey sürekliliğini istiyoruz. Gayet güzel sürekli olmasını istiyoruz. Buüyükşehir Belediyesinden yetkililerin de katılmasını istiyoruz." dedi.

POLİS İŞBİRLİĞİYLE

Şoför Fatih Durmuş, söz konusu uygulamayı en son Gaffar Okkan döneminde gördüklerini ancak Okkan'ın vefat etmesinden sonra böyle bir çalışmanın yapılmadığını söyledi. Durmuş, şöyle konuştu: "Ödüllendirmeler falan yapılacaktı. Tabi bu Gaffar Okkan olayından sonra bu gerçekleştirilemedi. Şimdi yeni emniyet amirimiz başlattığı uygulama çok iyi çok güzel. Bunun devamını getirirken takibini de yapmak gerekir. Sadece isimleri verip tanıdıkların olması önemli değil. İyice takip etmek lazım. Uygulama iyi sonuçlar getirecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler