Görüş Bildir

Su Bilimcileri Zirvesi Yapılıyor

Prof. Dr. Toprak "Diyarbakır'da düzenlenecek toplantımız bütün teknik kurumlara hitap ettiği için bilim ziyafeti olacak"

Su Bilimcileri Zirvesi Yapılıyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 9. Ulusal Hidroloji Kongresi düzenlenecek.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 4 Ekim Çarşamba günü 150 davetlinin katılacağı 9. Ulusal Hidroloji Kongresi, 3 gün sürecek.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, suyla ilgili tüm konuların kongrede tartışılacağını söyledi.

Su miktarı ve sular hakkında yeni metot ve yöntemlerin kongrede bütünüyle ele alınacağını belirten Toprak, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan misafirlerimiz olacak, Nobel ödüllü Prof. Dr. Zekayi Şen'de kongremize katılacak." diye konuştu.

30 üniversiteden akademisyenin kongreye katılacağını işaret eden Toprak, kogreye katılan akademisyenlerin hidroloji alanında uzman kişiler olduğunu aktardı.

Yapacakları çalışmalarla Diyarbakır'ın ve üniversitenin güzel yüzünü göstermiş olacaklarını vurgulayan Toprak, "Diyarbakır'da düzenlenecek toplantımız bütün teknik kurumlara hitap ettiği için bilim ziyafeti olacak. Katılımcılarımız buraya gelerek esnafımızın yüzü de gülecek. Diyarbakır'a en büyük katkısı Diyarbakır'ın daha güzel bir şekilde anılmasıdır. Katılımcılarımız Diyarbakır'ı tanıyacaklar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi