Görüş Bildir

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri Mardin'de

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "1934 yılında bu hakkı elde etmiş olmamıza rağmen, son 5 yıla kadar başörtülü kadınlar sadece siyasette değil, toplumun her alanında var olamıyorlardı. Onu Allah'a şükür bertaraf ettik. Bundan sonra yolumuz artık daha açık." dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri Mardin'de

TBMM İdari Amirliğine seçilen AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Katırcıoğlu'nun başkanlığında, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti Trabzon Milletvekilli Ayşe Sula Köseoğlu ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi.

Mardin Havalimanı'nda kadınlar tarafından davul zurna ve zılgıt eşliğinde karşılanan Çankırı ile komisyon üyeleri AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Burada partililere hitaben konuşan KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, TBMM İdari Amirliği'ne seçilen Çankırı'yı tebrik etti.

Katırcıoğlu, AK Parti'nin 16 yıldır sessiz bir devrim yaptığını belirterek, çok sayıda reform ve yeniliklerin hayata geçirildiğini vurguladı.

"Partimizin kurucu lideri Cumhurbaşkanımız, kadınların siyasi ile toplumun her alanında ne kadar önemli olduğunu fark eden ve bunu hayata geçirebilen liderdir." diyen Katırcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"1934 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngördüğü şekilde, birçok Avrupa ülkesinde olmayan kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Ne yazık ki; 2002 yılına kadar bütün bu yılları böldüğümüzde yüzde 2,4 yani kadın neredeyse Meclis'te yer almamış. Yerel yönetimlerde zaten hiç yok. Ama liderimiz, Cumhurbaşkanımızın bu alandaki dik duruşu, sahip çıkışı ve inanışı ile 2002 yılında yüzde 4,4 ile başladığımız oranı yüzde 14.7'ye getirdik. Komisyon olarak yarın Adıyaman ve Gaziantep'te buna ilişkin toplantılarımız olacak. 1934 yılında bu hakkı elde etmiş olmamıza rağmen, son 5 yıla kadar başörtülü kadınlar sadece siyasette değil, toplumun her alanında var olamıyorlardı. Böyle bir ayrımcılığa da kalmıştık. Onu Allah'a şükür bertaraf ettik. Bundan sonra yolumuz artık daha açık."

- "Bu gururu sizlerle yaşamaktan mutluyuz"

Çankırı da TBMM Meclis İdari Amirliğine seçilmesi nedeniyle kendisini kutlayan komisyon üyeleri ve partililere teşekkür etti.

Bu görevi layıkıyla yerine getirmenin çabası içerisinde olacağını belirten Çankırı, "Kadın dayanışması güçlendikçe, Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi neler yapabileceğimizi neleri aşabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bugün gerçekten çok heyecanlıyım. Bu gururu sizlerle yaşamaktan çok mutluyuz." diye konuştu.

- "Kadın elinin değmediği her şey eksik"

Milletvekilli Köseoğlu da Mardin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Mardin ve Trabzon arasında bir dostluk köprüsünün kurulduğunu vurguladı.

Siyasette kadınların başarılı olmasının önemine değinen Köseoğlu,  şunları söyledi:

"Toplumun bir kanadının eksik uçtuğu bir alanda toplumun sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi mümkün değil. Kadın elinin değmediği her şey eksik. Bu topluma kadın elinin daha fazla değmesi. toplumun kadın hassasiyetini daha derinden hissetmesi son derece önemli. Bu anlamda TBMM'de bir ilki gerçekleştiren Ceyda Bölünmez Çankırı kardeşimizle gurur duyuyoruz."

Komisyon üyeleri ve Çankırı daha sonra Mardin Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Mustafa Yaman ile görüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi