Görüş Bildir

Uçurmayla renklendi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Gercüş İlçe Belediyesince, uçurtma şenliği düzenlendi.

Uçurmayla renklendi

"Gökyüzü rengarenk, geleceğimiz aydınlık olsun" sloganı ile Gercüş Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Tüke mevkisinde gerçekleştirilen uçurtma şenliğine katılan öğrencilere, belediye tarafından 900 uçurtma dağıtıldı.

Ay-yıldızın yanı sıra her çeşit hayvan figürlerinin de yer aldığı uçurmalarla görsel bir şölen oluşturan çocuklar gün boyu eğlendi.

Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ünal Koç, ilçede çocuklara yönelik bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi.

900 uçurmayla renklendi

Daha önce de çocuklara yönelik sosyal etkinlikler düzenlediklerini belirten Koç, çocuklardan kendisine gelen talep üzerine uçurtma şenliği düzenleme kararı aldıklarını dile getirdi.

Amaçlarının çocukları teknolojik oyuncakların esiri olmaktan kurtarmak olduğunu vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"900 çocuğumuz aileleriyle burada uçurtma uçuruyorlar. Bu şenliğimizde sivil toplum kuruluşlarımızdan da destek aldık. Amacımız daha iyi nesiller yetiştirmek, daha güzel çocuklar yetiştirmek. Onları birazda bu teknolojik oyuncaklardan, bilgisayarlardan, telefonlardan uzak tutmak doğayla buluşturmaktır. Gercüş Belediyesi olarak alt yapı yatırımlarına önem verdiğimiz kadar kültürel ve sosyal etkinliklere de önem veriyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi