Görüş Bildir

Ugandalı sözde öğretmen gözaltına alındı

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla FETÖ’cü olabileceği ileri sürülen ve Diyarbakır’daki özel bir okulda “korsan” öğretmenlik yaptığı tespit edilen Ugandalı Vanitho Ivan gözaltına alındı. Ivan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

Ugandalı sözde öğretmen gözaltına alındı

Bir haber ajansının geçtiğimiz günlerde “Diyarbakır sevdalısı” olarak servis ettiği ancak başta Stratejist ve Siyaset Bilimci Abdullah Çiftçi olmak üzere çok sayıda kişi tarafından sosyal medyada FETÖ’cü olabileceğine ilişkin paylaşımların yapıldığı Ugandalı sözde İngilizce öğretmeni Vanitho Ivan’ın korsan olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.

GÖZALTINA ALINDI

Çalıştığı özel bir okulun internet sitesinde okulun ortaokul bölümünde öğretmen kadrosunda gözüken Ivan’ın halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışma izni aldığı tespit edilmişti. İHA’nın telefonla ulaştığı okulun Ortaokul Müdürü Ahmet Tanrıverdi, Ivan’ın okulda halkla ilişkiler uzmanı olarak görev yaptığını, öğrenci ve velilerle ilgilendiğini savunarak, internet sitesindeki öğretmen kadrosuna yanlışlıkla dahil edildiğini iddia etmişti. Telefon görüşmesinin ardından Ivan’ın adı ve bilgileri siteden kaldırılmıştı.

SORUŞTURMA AÇILDI

 Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Ivan’ın kendilerinde kaydının bulunmadığını belirterek, öğretmenlik yapmak için onay alınmadığını açıklamıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine Ivan’ın görev yaptığı okuldaki sözleşmesi de hakkındaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğuna ilişkin iddialar üzerine feshedilmişti.

Hakkında inceleme başlatılan Ivan, önceki gün Diyarbakır’da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen Ivan, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi