Umre kafilesi dualarla uğurlandı

Mardin’in Midyat ilçesinde kutsal topraklar da umre ziyareti gerçekleştirmek için giden 46 kişilik kafile dualarla uğurlandı.

Umre kafilesi dualarla uğurlandı

Eski Müftülük binası önünde düzenlenen uğurlama törenine, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Müftü Muhammed Çiçek, İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hıdır Atasal, müftülük görevlileri ile umre ziyareti gerçekleştirecek vatandaşların yakınları hazır bulundu. Kafilenin başında, İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Başkanı Hıdır Atasal olduğu belirtilirken, 20 gün sonra tekrar Midyat’a dönecekler.

UMRE KAFİLESİ UĞURLANDI

Tören alanında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, "Ne mutlu sizlere kutsal topraklarda nezih ziyaretlerde bulunacaksınız o kutsal topraklarda o havayı teneffüs edeceksiniz gidişiniz muhteşem olsun gidişiniz zevkle, şevkle olsun dönüşünüz sağlık, mutluluk, huzur dolu olsun. Sizlerden istirhamımız ümmet’i Muhammed’imizin tamamına dualarınızı esirgememektir. Allah yardımcınız olsun." ifadelerini kullandı.

AİLELER DUYGULANDILAR

Müftü Muhammed Çiçek ise "Siz şu andan itibaren Allahın misafirisiniz oraya gittiğinizde rahmanın misafirleri olarak karşılanacaksınız. Mescidi-i Harama Allahın ve Resulün en çok sevdiği mescide gideceksiniz. Kabe’yi ziyaret edeceksiniz. Allah ve resulü tarafından mukaddes olarak açıklanmış büyük mescide şehirlerin anası Mekke’ye gideceksiniz. Bir de Medine’ye gideceksiniz Resulallahın mescidine gideceksiniz oraya gidince kendinizden bir parçanın orda olduğunu göreceksiniz. Belki oradan dönersiniz ama gönlünüz orda kalacaktır. Akıtacağınız gözyaşlarına biz Midyatlıları da ortak ediniz." şeklinde konuştu.

Yapılan duaların ardından kafile uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz