Van'da kar temizleme çalışması

Van'da Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, çığ tehlikesi altında Bahçesaray karayolu Karabet Geçidi'nin de kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Van'da kar temizleme çalışması
Türkiye'nin doğu ve batı kesimleri arasındaki iklim farklılıkları, özellikle bahar aylarında ilginç görüntüleri ortaya çıkarıyor. Havaların hızla ısınmasıyla batı ve güney bölgelerine  denize girilirken, Van-Bahçesaray karayolunda metrelerce kar kütleleri bulunuyor. Kent merkezinde 1 haftadan bu yana aralıklarla yağmur yağarken Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi’nde kar yağdı. Kar yağışı ile birlikte Karabet Geçidi’nde araçların sorunla karşılaşmaması için Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü 111'inci Şube Şefliği'ne bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, bölgeye hazır bekletilen iş makinesini sevk etti. Ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kar temizleme ve yol genişletme çalışmalarını tamamladı, araç sürücüleri böylece rahat yollarına devam etti.
Kepçe operatörü Muttalip Alataş, bazı kişiler piknik yaparken, diğer bölgelerde denize girilirken, kendileri burada karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Alataş, "Bahçesaray yolunda çalışan ekipler, kefenleri koltuklarının altında. Çünkü buranın her tarafı uçurum" dedi.

Kaynak: DHA