Görüş Bildir

VAN'DA 'ŞAP' SEMİNERİ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Şap Hastalığı Simulasyon Uygulama' eğitim semineri, sınıra komşusu olan 16 ilde yaklaşık 100 veteriner hekimin katılımı ile Van'da başladı.

VAN'DA 'ŞAP' SEMİNERİ

VAN  - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Şap Hastalığı Simulasyon Uygulama' eğitim semineri, sınıra komşusu olan 16 ilde yaklaşık 100 veteriner hekimin katılımı ile Van'da başladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Okay, semineri kendi alanında uzman yerli ve yabancı kişilerce verileceğini belirtti. Teorik eğitimin yanı sıra köylere giderek uygulama da yapacaklarını söyleyen Okay, Türkiye'nin her hangi bir yerinde Şap hastalığı çıkması durumunda yapılacak müdahale, alınacak tedbirler ve yapılacak saha çalışmaları konusunda veterinerleri bilgilendireceklerini söyledi.

ŞAP SEMİNERİ VERİLDİ

Semineri Avrupa Birliği destekli düzenlendikleri de ifade eden Okay, "Seminer için seçmemizin sebebi Van'ın sınır il olması, buradan batı illerine hayvan hareketlerinin çok fazla olması ve Van'ın sınır olması sebebiyle de sınır ülkelerinde ülkemize hastalık girişleri varsayarak seçtik. Veteriner arkadaşlarımız burada edinecekleri bilgilerle bundan sonra yapacakları mücadelede daha gayretli, daha başarılı olmayı hedefleyecekler. Amacımız zaten budur" dedi.

Ayrıca katılımcılara verilecek olan teorik eğitimin yanı sıra yarından itibaren merkeze yakın bir köye götürülerek yerli ve yabancı uzmanlarca sahada neler yapacakları konusunda uygulamalı eğitim verileceği ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi