Vekalet Kurbana Alternatif Arttı

Yardım alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlar için 550 ila 790 lira fiyat aralığında seçenekler sunuyor.

Vekalet Kurbana Alternatif Arttı

Kredi kartına taksit imkanlarının sunulduğu kampanyalar kapsamında vatandaşların adreslerine noter onaylı kesim tutanağı ve kesim CD'si gönderiliyor

Türkiye'de yardım alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluş, kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlar için 550 ila 790 lira fiyat aralığında seçenekler sunuyor.

Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyaları Türk Diyanet Vakfı (TDV), Türk Kızılayı, Mehmetçik Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) başta olmak üzere birçok vakıf ve dernek tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda TDV vekaletle kurban kesim programı kapsamında, "Kurbanlarımız kardeşlik için" temasıyla yurt içinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde kesim ve dağıtım yapacak.

TDV'nin yurt içi 690, yurt dışı ise 500 lira olarak belirlediği vekaletle kurban kesim kampanyasına 11 Eylül'e kadar başvuru yapılabilecek.

- Kurban etleri yıl boyu dağıtılacak

Türk Kızılayı Derneğinin kampanyasına yurt içinden katılmak isteyen vatandaşlar 740, yurt dışından katılmak isteyenler de 475 lira ödeyecek.

Kredi kartına 4 taksit imkanının da bulunduğu kampanya kapsamında kurban etlerinden elde edilecek kavurmalar konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak.

Yaklaşık 30 ülkede gerçekleşecek kurban kesimi sonrası yapılan kavurma konserveleri Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

- Noter onaylı kesim tutanağı ve CD'si

Kurban vekalet ücreti Mehmetçik Vakfı tarafından ise 790 lira olarak belirlendi.

Vekaletini Mehmetçik Vakfına veren vatandaşların internet üzerinden yaptıkları başvuruda belirtilen adreslerine noter onaylı kesim tutanağı ve kesim CD'si gönderilecek. Mehmetçik Vakfının kampanyası, 12 Eylül'de sona erecek.

- 89 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

İHH İnsani Yardım Vakfına vekalet vermek isteyen vatandaşlar ise 550 lira ödeyecek. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakıf tarafından kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla haber verilecek.

İHH tarafından kesilen kurban etlerinin bu yıl 89 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

- ''Her kurban lösemili çocuklara can''

LÖSEV ise ''Her kurban lösemili çocuklara can'' temasıyla kampanya başlattı. LÖSEV'in kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar 750 lira kurban vekalet ücreti ödeyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz