DİYARBAKIRSPOR SİLVAN BELEDİYESPORU RAHAT GEÇTİ

Bölgesel amatör ligi ilk maçında Diyarbakırspor deplasmanda Silvan Belediyesporu 3-0 yendi. Geçen yılki kadrosunu yenileyen yaptığı transferlerle isminden söz ettiren Diyarbakırspor ilk yarıda çok etkili atakları olmamasına rağmen savunma ağırlıklı futbolu tercih eden Silvan Belediyespor karşısında istediği golü 45 dakikada buldu.

      İkinci yarıda rakip Silvan Belediye spor kapalı oynamaya devam etti. Diyarbakırspor ikinci yarıda daha etkili başladı. Rakibine üstünlüğünü kabul ettiren  Diyarbakırspor maçın kontrolünü tamamen eline aldı. Bulduğu bir  çok gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Rakip Silvanbelediyespor 6  eksik futbolcusu ile sahaya çıktı.

 Diyarbakırspor  karşısında  fazla direnemedi.

    Maçın içinde tribünlerde istemediğimiz ufak tefek tahrikler oldu. Bence bu tür hareketlerin olmaması lazım. Biri ismi ile   Diyarbakırspor 11 yıl süper ligde mücadele  etmiş tarih, ile bu şehre çok payeler kazandırmış yaşatmış büyük bir takım gittiği her yerde saygı gösterilmesi lazım.

         Silvan da güzide ilçelerimizden biri bu şehrin bir parçası onları da seviyoruz. Olanları tasvip etmiyoruz. En güzeli maçtan sonra iki takımı çağırıp alkışlamak olacaktı. Çünkü iki takımızın formasını giyenlerin çoğu bizim çocuklarımızdı.

        Hedef olarak daha çok hedefi olan oynadığı her ligde misafir olan Diyarbakırspor'un en kısa sürede çok daha yukarıda süper ligde olması en büyük temennimizdir

      Diğer rakiplerimiz Bismil 21  ve Çınar Belediye spor oynadıkları ilk maçta 1 -1   berabere kaldılar.  Bu 4'lü grupta en favori takım  Diyarbakırspor görünüyor. Tabii ki Diyarbakırspor'un  eksikleri  var . Bunu  Silvan belediye spor karşısında gördük kısa  sürede daha iyi olması lazım  Diyarbakırspor  büyük  bir  takım çıktığı her  maçta  mutlak favoridir.  Bu takımın formasını giyen futbolcuların  bu  formanın ağırlığını büyüklüğünü bilmelidir.

        Diyarbakırspor   bu guruptan çıkar büyük bir ihtimal ama gittikçe gideceği gruplar da daha zorlu rakiplerle karşılaşacak .Şu an bizlerin yapacağı tek şey Diyarbakırspor'a destek olmak bu konuda bütün şehir destek olmalıdır.