DİYARBAKIRSPOR SİLVAN BELEDİYESPORU YENEMEZ SE İŞİ ÇOK ZOR OLACAK

Diyarbakırspor deplasmanda oynadığı maçta Muş  1984 takımı ile 2-2  berabere kalarak ağır bir yara aldı    Daha önceki haftalarda Muş Belediye spor  maçında çıkan olaylardan  2 takım oyuncuları ceza almış maçı TFF   3-0  Diyarbakırspor lehine tescil edilmişti. Yine  Muş 1984  takımı Diyarbakırspor la oynadığı maçta  Muşspor taraftarları maçtan  olaylar çıkarmış Diyarbakırspor'un  basın  yönetici teknik heyet futbolcularını  darp etmiş yine istemediğimiz olaylar çıkmıştır.  

      Öncelikle Diyarbakır'ın bir ilçesi kadar olmayan Muştaki taraftarların yaptıkları hiç doğru değildir.   Yıllarca süper ligde oynarken Muştan konvoylarla Diyarbakırspor maçlarına geliyordunuz pankart açıyordunuz. Muş dahil Diyarbakırspor özellikle çevre ilçe ve  illere gittiği zaman geçmişte yaptıkları başarılarla her zaman saygı ve itibar görmesi lazım alkışlamak lazımdır.  Amatör   ligde de olsa da   büyük takımdır. Her  zaman birçok mucizelere imza atacak kadar büyük bir takımdır büyük bir camiadır. 

       Ligin ilk 5 haftası geride kaldı Diyarbakırspor'un henüz galibiyeti yok hükmen kazandığı  Muş belediyespor maçı hariç    oynadığı futbol hiç içi açıcı değil maç kazanamıyor. Yine transferde istediği kadroyu kuramamış çok yanlış tercihler kale  defans orta saha golcü yok çok korkak bir takım kurulmuş. Isıran koparan rakibi   baskı altına alan kendine güvenen bir takım değildir.   Takımın  gücü bu kapasitesi bu  ligin alt sıralarında kümede kalmak için mücadele veriyor. Kimse hayal görmesin doğruları söylüyoruz.  Kimse Diyarbakırspor'u benim kadar sevemez. 

     Statü çok açık 2 kontenjanlı ilin 6 takımı var. 2 grupta 3 takımdan en alta kalan 2 il takımı küme düşecek. Diyarbakırspor'da bu adaylar içinde.. İşi çok zor maç kazanamıyor. Bu hafta oynayacağı Silvan maçı kırılma maçıdır. Kazanırsa biraz nefes alacak kaybeder veya  berabere  kalırsa işi çok zor olacak. Diyarbakırspor amatör lige dönerse çok yazık olacak onun için bu takım bir an önce iyi sonuçlar alarak ligde kalmalıdır.   Yok efsane bir daha bu ağır yükü kaldıramaz ligde kalması bence şampiyonluk kadar değerlidir.