DİYARBAKIRSPOR'A BU OYUNLA 1 PUAN ÇOK

            Geçen hafta Silvan Belediye sporu deplasmanda  yenen Diyarbakırspor un maçı kazanmasına rağmen çok eksikleri oluğunu dile getirmiştik. Bismil 21 spor  maçın da o eksikler hala devam etti. Diyarbakırspor evinde Bismil 21 spor  maçında  çok önemli 2 puan kaybetti.  

        Bismil 21 spor maçında golü erken bulan Diyarbakırspor  dan   ikinci  golü beklerken tam  tersi oldu.  Sahada  ne yaptığı belli  olmayan  çok panik yapan ve bir an  önce skor yapmak isteyen Diyarbakırspor’un aceleci panik oyunu rakibin işine çok geldi. Rakip son  20 dakikayı   9  kişi oynamasına  rağmen  Diyarbakırspor karşısında gol yememek için direndi .ve istediği   bir puanı zor bir deplasmandan almasını bildi.

       Transfer mevsiminde O kadar çok para harcanmasına  rağmen  35 e  yakın transfer  yapılmış ama çoğu  yanlış ve  yetersiz  transferler.  Nokta    transferler yapılmamış  takımda bireysel yetenekleri olan  3-4 futbolcu var. Dyarbakırspor'da sorumluluk alacak maçı değiştirecek oyuncusu yok  gol yollarında Forvet te orta sahada çok sıkıntı var. Hatlar arasında çok kopuk bağlantı yok. Oyun disiplininden çok uzak bir takım görüntüsünde

     Sezon  başında O kadar zaman varken  bu sürede yapılanların çok yetersiz olduğunu Silvan Belediye spor ve Bismil21  spor  maçında gördük.  Diyarbakırspor  bu grubu geçebilir. Ama daha sonraki gruplar da bu kadrosu bu oyun yapısı   ile çok zor geçer .Diğer illerdeki takımların hepsi güçlü hepsi  çok iyi yerinde transferler yaptı.  Diyarbakırspor’un ne ideal bir kadrosu var nede oturmuş bir oyun sistemi var. Birkaç bireysel yetenekleri olan oyuncular dışında  

         Bu takım Antalya’da  nasıl kamp yapmış  3 ay sürede ne yapmış soru işareti .9- 10 hazırlık maçı yapmış bir takımın bu durumda olması yapılanların ne  kadar yetersiz  olduğunu gösteriyor .Zararın neresinden dönersen kardır. Bu hoca yükü kaldıramaz çok kısıtlı bir süre var.  Diyarbakıspor’un hoca konusunu çok ciddi bir şekilde  değerlendirmesi lazım yarı çok geç olabilir. 

          35 in üzerinde  transfer yapılmış  benim bildiğim ideal takım kadrosu 23 kişiyi geçmez. 20 kişi maç kadrosu geriye kalanlar tribünlerde oturacak. Hem maddi zarar olacak hem de oynamayan futbolcular  takımda huzursuzluk çıkaracak.

         Elbette ki bizler Dyarbakırspor’un başarılı olup 3.lige çıkmasını herkesten çok istiyoruz. Gördüğümüz artılarını  sıkıntı ve eksiklerinde söylemek zorundayız.  Saha içine giremeyen hocanın takıma faydası olmaz.  Saha içinde olan hocanın takım üstünde etkisi daha çok olur Diyarbakır’da bu işi yapabilecek çok kaliteli hocalarımız var neden onlardan yararlanamıyoruz.

      2  haftalık süreçte  gidişat hiç iyi  değil  İnşallah en kısa sürede sorunlar düzelir  Diyarbakırspor özlediği güzel günleri ve tabloyu yakalar.