‘HEP İNANDIK’

Diyarbakırspor’u Süper Lig’e taşıyan son başkan Dr. Abdurrahman Yakut’un Şike Soruşturması’nda tahliye edilmesi ve 5.5 ay sonra özgürlüğüne kavuşması bizleri çok sevindirdi.
Tutuklandığı günden beri suçsuz olduğuna olan inancımız sonsuzdu. İddianamede yer alan kendisiyle alakalı suçlamalara baktığımızda ortada bir suç yok,iddialara ve emniyetin teknik takibine takılan günlük hayattaki normal spor sohbetleri var. Mahkeme de bunu düşünmüş olacak ki iddianamenin kabulünden sonra tahliye kararı verdi. Kendisinin Diyarbakırspor’a hizmet ettiğini,emek verdiğini ve sevdiğini biliyoruz. Bunlar asla inkar edilemez. Gerçek Diyarbakırspor taraftarı Yakut’a asla şüpheyle bakmadı.
Bir spor adamının kendi kentine gelen bir kulübün kafilesini ağırlayıp yemek vermesinden daha doğal ne olabilir?. Yakut da iddianamede geçen Giresunspor maçıyla ilgili bunu yapmıştır. Yakut,bunu daha önce de yapıyordu. Nitekim tahliye olduktan sonra Uzay Tv’de yaptığımız programa telefonla katılarak,bunu açıkladı. Bundan sonra da Diyarbakır’ın misafirperverliğini göstermek adına bunu yapmaya devam edeceğini söyledi.
Diyarbakırspor’un yaşadığı son 2 şampiyonlukta çok önemli emekleri var. Birinde Genel Kaptan, diğerinde Başkandı. Kendisinden sonra gelenler ne yazık ki Diyarbakırspor’u sömürdü.2 yıl içinde Süper Lig’den 2.Lig’e kadar al aşağı ettiler. Yakut, kendisinden sonra gelen yönetimlerin yanlışlarını hep söyledi. Hatta başkanlığı bıraktığı kongrede de geleceği görmüş gibi bunları ifade etti. Keşke şimdi ortaya çıkarak ‘en büyük Diyarbakırsporlu benim’ diyenler o zaman yanlışlara tavır alsaydı. O zaman yanlışlara tepki gösterip engellemek yerine kongre salonlarını terk edenler bugünkü tablonun müsebiplerindendirler.
Yanlışları görmek ve konuşmak asla kötü değil,aksine o kurumu sevdiğinin göstergesidir. Yakut yanlışları söylerken kahve köşelerine çekilerek dedikodu yapanlar,kendisi cezaevinde yatarken de ortalığı işgal ettiler. Yakut tutuklandı diye neredeyse zil takıp oynayacaklardı. Sanırım tahliye kararıyla sevinçleri kursaklarında kaldı. Onlar Diyarbakırsporlu olamazlar,en büyük Diyarbakırspor düşmanlarıdır. Gerçek Diyarbakırspor taraftarı ise Yakut aramıza döndü diye mutluluk içinde.