Görüş Bildir

‘KAYYUM DERHAL ATANMALIDIR’

Diyarbakırspor, bu utanç verici duruma hiç düşmemişti. Tarihinde hiçbir zaman kamp yapmama,teknik direktör bulamama gibi bir durumla karşılaşmamıştı. Yerli futbolculardan oluşan ve futbolcuların ekmek-peynir-zeytinle beslenerek maçlara çıktığı dönemlerde bile kamp yapmış, başında teknik direktörü olmuştu. 20-22 yıl önce yaşanan sıkıntılara rağmen ayakta kalarak 2.Lig’den düşmedi. Şimdi yıl 2012,imkanlar çok daha iyi olmasına rağmen aciz hallere düştü. Diyarbakır’da çok şey değişti ama Diyarbakırspor’a olan bakış değişmedi.

20-22 yıl önce olmayan devlet imkanları, belediyelerin imkanları ve iş adamları olmasına rağmen 45 yıllık kulüp utanç verici sorunlarla boğuşuyor. Koca kulüpte sıcak yemek çıkamıyor, takım idmana gitmek için otobüse benzin bulamıyor. 4 futbolcunun lisans tescili yapılması gerekiyor ama bunun için 1-2 bin TL para bulunamıyor. Personel, kulübe gelen bakal-market alacakları için kaçacak delik arıyor. Ben bunları yazarken Diyarbakırlı olarak utandım acaba bu memleketin etkili ve yetkili insanları ne düşünüyor?. Diyarbakırspor’u tarihe gömmek için büyük bir çaba var. Hemen her kesim kulübün kapanmasını istiyor. Peki bunu yapmak istiyorsunuz,bunun için bu kadar acı çektirmeye gerek var mı?.Koca kulübün onurunu ayaklar altına niye seriyorsunuz?

Kapanmasını istiyorsanız, kulüp zaten yönetimsiz kalmış verin mahkemeye kendi elinizle kapansın gitsin. Ama daha sinsi bir plan varmış gibime geliyor. İsteniyor ki genç çocuklardan oluşan takımla takım sahipsizliğe,imkansızlığa ve sefalete iletilerek kapanmaya gitsin.Fişi çekmiyorlar,acı çektire çektire öldürmek istiyorlar. Eğer bunun aksini düşünüyorlarsa o zaman bir kayyum atamak çok mu zor?. Kulübün yaşatılmasını istiyorlarsa kayyum derhal atanmalıdır. Bu sürecin geciktirilmesi beraberinde yeni rezaletler getirecek. Takım deplasmana gidemeyecek, sahaya çıkamayacak hale geliyor. Aslında yazılacak çok şey var ama şimdilik susuyoruz. Görevini yerine getirmeyen çok insan var ama biraz daha sabır diyoruz. Hele şu kayyum olayı belli olsun, onlara da değineceğiz. Bu ifadelerim kayyum olarak atanacaklar için değil, Diyarbakırspor’a sinsi yaklaşımı olanlarla ilgilidir. Bu saatten sonra kayyum veya yönetim olarak kim gelirse gelsin sorunları çözecek irade ve gücü varsa herkes destek olmak zorundadır. Diyarbakırspor’un yıpratıcı eleştirilerle, kısır çekişmelerle kaybedecek zamanı yoktur. Kim bu sorumluluğu alırsa halktan destek alacağı gibi sürecin sonunda Diyarbakırspor’u ayağa kaldırmayı başarırsa da kahraman olacaktır. Peki var mı böyle bir kahraman?.1-2 gün içinde görelim  beyler.

MALZEMECİLERİN FEDAKARLIĞI !

Son olarak bir düzeltme yapmak istiyorum. Uzay Tv’de Pazartesi günü yayınlanan ‘Kale İçi’nde kulübün çalışanlarıyla ilgili ifadelerim yanlış anlaşıldı. Emektar malzemeci ve masörleri asla incitmek istemedim. Dün öğrendim, takımın idmanlara başladığı dönemi de içerecek şekilde maaşları kesilmiş. Buna rağmen fedakarlık yaparak hizmet etmeye devam ediyor. Malzemeciler Behçet ve Koço (Mehmet Eren) ile masör Mustafa Büdüş Diyarbakırspor’la özdeşleşmiş isimlerdir. Parasız dönemlerde –ki buna bu dönem dahil- kulübü yüzüstü bırakmadılar. Ben kulübün durumunu anlatmak istedim, yoksa bu emektarları eleştirmek gibi bir niyetim yoktu. Diyarbakırspor yeniden ayağa kalkacaksa bu da gemiyi terk etmeyen bu gibi insanların çabasıyla olacaktır.


Bu Makale 5077 kere okunmuştur.