‘TOKAT MAÇI KENTİN DE SINAVIDIR’

Diyarbakırspor, Pazar günü bu yılın en önemli maçına çıkacak. Daha da öteye gidersek Diyarbakırspor’un 44 yıllık tarihinin en önemli 90 dakikalarından biri Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda oynanacak. Tabi bununla beraber ev sahibi takım için de kader maçlarından biri olacak. Hatta bu maç bir derece Tokatspor için daha önemlidir. Çünkü bu maçtan sonra Diyarbakırspor’un 4,Tokatspor’un 3 maçı kalacak. Yani Diyarbakırspor,Tokat’ta yenilse bile kalan 4 maçından alacağı sonuçlar ligde kalıp kalmamasını belirleyecek.Tüm bunları göz önüne alırsak Tokatspor’un daha fazla gergin olması gerekir.

Diyarbakırspor’un maça iyi hazırlanmakla beraber sakin,kontrollü ve gerilimden uzak şekilde mücadele etmesi lazım. Bu konuda futbolculara büyük iş düşüyor. Temsil ettikleri camia ve giydikleri formanın ne kadar kıymetli olduğunu bilsinler. Bu camia en zor zamanlarda bile ayakta durabildi. Onlar inanırlarsa ve Diyarbakırsporlu olmanın gereğini yerine getirirlerse sahada,hiç kuşkusuz Tokat’tan alınlarının akıyla döneceklerdir.

Peki iş futbolcularda bitiyor mu?. Elbette bitmiyor. Onların bu mücadelenin bir tarafındalar. İşin saha tarafı onların omzunda. Ama bir de sahaya hazırlık tarafı var. Takımın iyi hazırlanması için kimler ne yapmalı?.Onlara bakalım.

1-Yönetim :Maalesef görevini yapmıyor. Daha ligin ilk yarısına ait Tokatspor galibiyetinin primleri ödenmemiş. Ligin sonu yaklaşıldıkça hedefi olan takımlar prim motivasyonu yapar. Diyarbakırspor’da ise bırakın ligde kalma primini belirlemek, ödenmeyen prim ve maç başı alacakları var. Bu kadar ucuz rakamlara oynayan futbolculara prim ödemesi yapamayan yönetim ,bir an önce sorumluluğunu yerine getirmeli.

2-Siyasiler-kent yöneticileri :Gaziosmanpaşa maçında AK Parti’li Galip Ensarioğlu dışında kimse yoktu. Oysaki o gün milletvekilleri,bakan,kent yöneticileri dahil herkes Diyarbakır’daydı. 1.5 saatini Diyarbakırspor’a ayırmayanlar bu kenti temsil etme hakkını kendilerinde nasıl buluyor?.Bugüne kadar bir şey yapmadınız, bari kalan süreçte bir şeyler yaparak size oy veren bu kente karşı görevinizi yapın.

3-İş adamları-eski yöneticiler. Bu takıma bir yemek bile vermeyen anlayış. Elini cebine atıp bir prim bile vermekten acizler. İş lafa gelince hepsi 1 numaralı Diyarbakırsporlu ama iş icraata gelince kimse yok. Bu iş komisyon kurmakla olmaz. Diyarbakırspor’u seviyorsanız maçlara gelin, maddi destek verin ve bırakın aranızdaki çekişmeleri. Bu kent ne çektiyse kısır/anlamsız çekişmelerden çekti. Bari son süreçte harekete geçerek takımı ligde tutun.

4-Taraftar :Son maçlara gösterilen ilgi güzel. Herkes gemiyi terk etti ama onlar halen umutla tribünde. Çok güzel ambians oluyor. Ama arada bir parazitler de çıkmıyor değil. Mesela ;takım galip gelmişken sevinmek yerine sahaya girmeye çalışmak. Bu tür küçük ama zarar verici davranışlara karşı herkes uyanık olmalı. Taraftarın Tokat’a gitmesi önemli ve güzel bir adım. Diyarbakırspor taraftarı dünyanın her yerine takımı için gidebileceğini geçmişte göstermiştir.Gözü pektir ve kimseden korkmaz. Ama bazen zarar da vermiştir takımına. Bunun geçmişte kötü örnekleri var. Lig Tokat’ta bitmiyor.Yenilsek bile 4 maçımız daha var ve bunların 2’si içeride çok kritik.Bu nedenle sonuç ne olursa olsun Tokat’a gidenler duygularına yenik düşmemeli,sağduyulu olmalı ve provokakit hareketlere prim vermemelidir. İşte o zaman sonuç ne olursa olsun taraftarımız mükemmel bir örnek teşkil edecektir.

Sonuç olarak Tokat evinde kazanmak için her şeyi yapacak. Ama unutmayalım ki Tokat da düşmemeye oynayan bir takım,R.Madrid veya Barcelona değil (!).Ne fazla büyüteceksin,ne de gevşeyeceksin. Tam destek,yüksek motivasyon ve inanç puan getirir.