“3.LİG HAYIRLI OLSUN”

Diyarbakırspor’un düştüğü durumdan bu yönetimi sorumlu tutmak gibi bir hataya elbette düşmeyiz. Kulübün bu hale nasıl geldiği elbette biliniyor.Bundan önceki yönetimlerin yaptığı hataların birikimi olarak bu tablo oluştu. Yıllar önce hayal bile edilemeyen kötü bir duruma geldik. Görünen o ki 2.Lig B’ye düşmeyi aklından geçirmeyen bu kent önce 3.Lig’i ardından da amatörü yaşayacak. Ondan sonrası da malum. Bu kadar sorumsuz bir şekilde yönetilen bir başka kulüp yok. Amatöre düşerek yok olan Erzurumspor,Malatyaspor ve Vanspor’da bile bu kadar ihanet yapılmadı. Kulübün ne kadar borcu olduğunu, bu borcun kimlere karşı olduğunu kimse bilmiyor. Öyle ki 3 ay boyunca hesapları inceleyen müfettişler bile işin içinden çıkamıyor. Bu yüzden aylar geçmesine rağmen rapor açıklanamıyor, hukuki süreç için düğmeye basılamıyor. Belli ki bir yerden sonra harekete geçilecek ama o zaman da iş işten geçmiş olacak.
Koca bir yıkımın faturasını bu yönetime kesemeyiz dedik ama..Ama’sı var tabi. Kimse bunları zorla getirmedi. Öyle kamuoyunda oluşan baskı ve ortak bir çalışmayla gelen bir yönetim de değil. Tabloyu bilerek geldiler. Bunların içinde daha önce yöneticilik yapan ve kulübün yapısını bilenler de var. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak icraat yapmak yerine mazeretler başladı. ‘Yok şu engel var.Yok bu engel var’. Biz engelleri zaten biliyorduk. Sizden mucize bekleyen de yoktu. Bu şartlarda 7 milyon verip transferi açacak yönetim olmadığını herkes biliyor. Sorun da bu değil. Sorun ciddiyetsizlik, programsızlık, cesaretsizlik ve cepteki akrepler. Sizden öncekiler kurnazlık yapıp valilik ve Tarım Bakanı Eker’den gelen kaynaklarla bedava yöneticilik yapıyorlardı. Başarıda onlar kral dairesine otururken, başarısızlıkta valilik,devlet ve Bakan Eker hedefti. Sizin kurnazlığınız daha farklı. Kimsenin para vermeyeceğini biliyorsunuz, para vermek gibi bir niyetiniz de yok. Bu yüzden bahane üreterek işi başka yöne çekmeye çalışıyorsunuz. Gelecekle ilgili planlama diyorsunuz, sormazlar mı hangi planlama?. İnsan önce cebinden bir şeyler koyar, bir değer üretir, sonrasında destek zaten gelir. Kulübün acil sorunlarını çözecek kadar beceriniz yoksa bu ne lahana bu ne turşu demek kalıyor bize.
Gelen teknik adamlara gelince ;böyle bir anlayışa, böyle bir vizyona ve hedefsiz bir yapıya da ancak bunlar yakışırdı. Tencere-kapak meselesi misali anlayan anlar.