“PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBA’DAN BELLİDİR”

Diyarbakırspor günden güne erimeye devam ediyor .Yaklaşık 3 ay önce bir köşe yazısı yazmıştım ‘3.Lig hayırlı olsun ‘diye ama yazım bazılarının hoşuna gitmemişti.Çünkü gelinen noktada her şey açıktı .
Diyarbakırspor’un dibe vurmasının nedenlerini sıralamıştım .Bu 1-2 yılın değil uzun bir sürecin sıkıntılarıydı.Gelen yeni yönetimin bu sıkıntıları çözemeyeceğini de belirtmiştim .Bu kadar büyük sıkıntıları ekonomisi güçlü insanlar çözebilir .Yoksa valilik ,yerel yönetimler ve iş adamları versin biz yapalım mantığı artık geçerliliğini yitirdi .Geçmişte çok büyük kaynaklar aktarıldı ama her gelen yönetim har vurup harman savurdu.  Diyarbakırspor’a ihanet ettiler yetmedi kendilerine borçlandırdılar bu da yetmedi faiziyle verdiklerini değil vermediklerini almaya çalıştılar .Böyle bir Diyarbakırspor’a artık kim yardım edebilir?. Geçmişte Diyarbakırspor’a ekonomik kaynak aktaran devlet erkanı,yerel yönetimler ve iş adamları  verdiklerinin hesabını sorsaydılar Diyarbakırspor şimdi bu durumda olmazdı .Herkes kafasını kuma gömmüş sesiz kalıyordular ama buna yıllardır karşı çıkan biz olduk. Kongre salonlarında kimsenin cesaret edip hesap sormadıkları zaman biz hesap sorduk Vicdanlarımız rahat ,peki Diyarbakırspor’u kendi çıkarlarına peşkeş çekenlerin vicdanları nasıl onu merak ediyorum. Şimdi sızlamanın ağlamanın bir faydası yok .Bu söylediklerim şimdiki yönetim için de geçerli.Siz de geçmiş yönetimlerde görev aldınız yapılan yanlışa neden dur demediniz neden yanlışa ortak oldunuz ? .Ama artık yolun sonuna geldik sezon başında bu yönetimin ekonomik olarak güçlü olmadığını sorunları çözemeyeceğini belirmiştim .Keşke yanılan ben olsaydım ama ‘Perşembenin gelişi Çarşambada belidir’ ata sözü her şeyi açıklamaya yetiyor.
Bu yönetim hiçbir şey yapmadı demiyoruz.Elbette kulübe bir düzen kazandırdılar.Takımı kampa gönderdiler,kulübe bir şeyler kattılar. Fakat tüm bunlar başarı için yetmiyor. Günümüzde ekonomik sorunları çözmenin yollarından biri kurumlaşma bir diğeri de sportif başarıdır. Hazırladıkları projelere baktığımızda bugüne kadar yapılması gereken şeyler ve şimdi yapılmak istenmesi dahi güzel ama Diyarbakırspor, 3.Lig’e düşerse bunu nasıl hayata geçireceksiniz?.Aklın yolu birdir,yönetim ne yapacaksa yapmalı ve transferin önünü açmak için devre arasını beklemeden çaba harcamalıdır. Diyarbakırspor’un kurtuluşu için transfer yasağının kalkması olmazsa olmazdır.