Haydi Abbas Vakit Tamamdır

FIFA'nın vermiş olduğu 2 transfer dönemi transfer yasağının kesinleşmiş olması Diyarbakırspor'da yeni yönetim kurma girişimlerini sona erdirmiş oldu.

Özellikle son 3 yılda göreve gelen kötü yönetimler Diyarbakırspor'un tarihe gömmesine neden oldu .Bunlar kendi işlerinde başarılı olamayan 1 verip 5 almayı düşünen zevatlardı .

Bu kulüp dibe vurmuşsa sadece yöneticiler suçlu değil en büyük suçlu onlar olsa da diğer hainleri de herkes bilsin .Ek sözleşmeler yapılırken kulüpteki çalışanlar sessiz kaldı ,ihanete ortak oldular .Bunların bir de avukatları var.Yıllardır kulüpte onunla kazanılmış bir dosya yok .Bu kadar ihanete sesiz kalması kabul edilebilir mi?.

Peki bu kentin asıl sahipleri , yani kentin seçilmişleri,yerel yönetimler,mülkü amirler, taraftar dernekleri,yerel basın ve her platformda konuşan spor taban birlikleri ve eski yöneticileri;Sizler bu ihanete neden sesiz kaldınız ?

Lafa gelince Diyarbakırsporluyuz Diyarbakır sevdalısıyız diye geçinen sizlersiniz ne oldu sevdanıza?.

Şimdi mi kabardı sevdanız? gerektiği zamanlarda ortada yoksunuz iş işten geçince ortaya çıkarsınız. Herkes dürüst ,onurlu rolüne girer ama bıraktığınız eser ortada söylenecek söz varsa şimdi söyleyin bu kente hizmet mi ettiniz ?Neden kimse görmüyor ?...

Hala 35-40 yıl önceki başkanları ,yöneticileri,sporcuları konuşuyoruz. Demek ki hep eskiye özlem var şimdi neden yok?. Çünkü koca çınara ,yani Diyarbakırspor'a çok ihanet ettiniz hem de kemire kemire.

Artık dolmuş hattı yok,otobüs hattı yok,devlet erkanın örtülü ödeneği yok,birkaç enayi yönetici yok .Artık faizle para vereceğiniz başka yerlere bakınız çünkü koca Diyarbakırspor tarih oluyor .

Diyarbakırspor'un artık fişi çekilmeli yeni bir oluşumla yeni bir yapılanmayla yeni bir Diyarbakırspor yaratılmalı .

Örneklerini mi istiyorsunuz buyurun size B.Vanspor, 1923 Aydınspor, Y.Malatyaspor ve Kocaeli körfezspor .Sanırım bu örnekler yeter .Biraz sabırla geçmişi temiz ,kirlenmemiş ,kendi işinde başarılı ,dürüst,onurlu ve içinde gerçek anlamda Diyarbakırspor sevgisi olanlarla yeni bir değer yaratılabilir.

Son olarak bugün Diyarbakırspor'un yaşatılması gerektiğini iddia edenler bunda samimi iseler neden ana paranın yüzde 100'ünden fazlası faiz olan alacaklarını hibe etmiyor?.

Yoksa ''ölmesin ama ayağa da kalkmasın.Belki bir enayi gelir paramızı öder” diye mi bekliyorlar. Kimse bu halkı aptal sanmasın.Aklı başında olan hiçbir insan bu timsah gözyaşlarına aldanmaz.