YENİ DİYARBAKIRSPOR’UN ÇOK BİLMİŞLERİ!

Bölgesel Amatör Lig'inde şampiyon olduktan sonra bir çok söz veren ancak bunları tutmakta zorlanan bir Yeni Diyarbakırspor söz konusu..

Hafta sonu Diyarbakır'da lider Keçiörengücü ile lig ikincisi temsilcimiz Yeni Diyarbakırspor'un mücadelesini izledik.

Futbolun aslında ne kadar güzel oynandığını, çirkinleştirilmeden, haddini bilerek, isimlerden ziyade futbolun takım işi olduğunu ortaya koyan Keçiörengücü'nü tebrik etmek istiyorum.

Mücadelenin henüz 35'inci dakikasında 9 kişi kalan Keçiörengücü, Yeni Diyarbakırspor kenar yönetiminin de büyük emekleriyle son dakikada bir puanı alarak rakibinin yaklaşmasına engel olarak, şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli aşmış oldu. Mücadelenin henüz ilk yarısında 9 kişi kalan rakibi karşısında penaltı golüyle 1-0 önde olan Yeni Diyarbakırspor, bu sonuçla futbolun aslında ciddi bir iş olduğunu öğrenmiş olmasını umuyorum. Aslında o kadar çok şey yazmak istiyorum !

Uzun yıllardır bu kadar diri, bu kadar canlı, bu kadar etkili bir konuk takım seyretmemiştim. Nitekim bulunduğu konumu hak eden, hepsinden de önemlisi değişen anlayışıyla Yeni Diyarbakırspor taraftarları(AZRAİLLER) rakibe hak ettikleri değeri tribünlere kadar çağırıp alkışlayarak göstermesi takdir edilmesi gereken bir davranıştı.

Sezon başında takım kurulurken,'kendi' bildiklerini okuyan, takım iyi giderken 'şahsi' durumlardan ötürü hocayı gönderen yönetim(Başkan vekili), her başarısızlıkta faturayı kendisinden başka herkese kesti.

Sezon başında bir hoca ile anlaşıldı, vazgeçildi, İkincisi geldi denildi, yalan çıktı. Sonunda Namık Altınsoy hoca ile anlaşıldı. Takım devreyi lider bitirdi. Kişisel sorunlar takıma yansıtıldı, hoca gönderildi. Daha sonra kimsenin beklemediği bir hoca geldi, onda da bir kaç hafta dayanıldı, akıl adamlarının ısrarıyla o da gitti. En sonunda yine 'Futbolu çok bilenlerin' bulduğu Çokkeser ile anlaşıldı. O da şuana kadar uyum sağlayamadığı gibi, geçen hafta da ceza , takımın çok başarılı menajeri Vedat Tanrıverdi'ye kesildi!(devre arasında nokta transferler yaptı) Her hafta birisine fatura kesmeyi başarı sayan zihniyet, bakalım bu hafta faturayı kime kesecek?

Yerel basından aldıkları destekle kendini bir anda havalarda görenlerin çakılmasına şahit olduk.

Futbol kulübünü idare etmek, ciddi bir iştir. Bilgi ister, birikim ister. Beceri ister. İnsanlar kolay efsane olmuyor.

Sporda başarılı olunmak isteniyorsa, Diyarbakır'da futbolda başarılı olan spor adamlarına danışılmalıdır.

Maç içerisinde protokol tribününe baktım.

Sadece ' kendilerinden' olanlar vardı. Sadece kendi yandaşlarını onure etmek akıllarına geliyor

Profesyonel liglerde takım yönetmek, Bölgesel Amatör Lig'inde takım yönetmeye benzemez.

Bunun bilincinde olamayan kulüp başkanı Feyzi İlhanlı Maçlara bile gelme ihtiyacı hissetmiyor yazık verdiği paralara , her şeyi çok bilmiş çok güvendiği Başkan vekili Mehmethan Akan’a ve Akil Adamlarına teslim etmiş ! Çok başarılı bulmuş ya geçen yıl Bölgesel ligde takımı tek başına şampiyon yapmış! vekil beyin yeni hamlesini merak etmiyor değilim

Sezon başından beri içerde ,dışarıda takımlarını destekleyen taraftarların Maç sonrası haklı tepkisine cevap veren futbolcuları anlamakta zorluk çekiyorum. Puan farkını kapattıracaksınız, kendi sahanızda dokuz kişi kalan rakibinizi yenemeyeceksiniz, taraftarın tepkisine kızıp gelip cevap vereceksiniz. Bu kadar yüzsüzlük olmaz. Olmamalı.

Ancak suç burada sizlerde değil, sizlere bu kentte şansı ikinci defa forma şansı verenlerde !