Görüş Bildir

OLMADI YENİ DİYAR

Yıllardan beridir, Diyarbakır’da sporun sorunlarını gerek televizyon ekranlarında, gerek sosyal medya ve internette gerekse Diyarbakır Söz Gazetesinin bu sayfalarından sizlere anlatmaya çalıştım.

 

Diyarbakır’da futbolun dibe vurduğunu beş yıl evvel (Diyarbakırspor Süper Ligdeyken) belirttiğim zaman, bazı insanlar, ‘hangi yönetici ne kadar ihale kaybetmiş’ gibi haberler yaparak Diyarbakır’da ki spor idareciliğinin sorunları yerine, bu idarecileri reklam yapmayı seçtiler.

               

Spor yöneticiliği, günümüzde profesyonelleşirken, biz gittikçe amatörleşmekteyiz. Bunun en güzel örneği Diyarbakırspor iken, örnekten kendine pay çıkarmayan Yeni Diyarbakırspor’da bu doğrultuda ilerleme (!) kaydediyor.

 

Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’inde ilk yarıda küme düşme adayı olan Yeni Diyarbakırspor’un başına geçen Faruk Türk ve ekibi, büyük bir başarı sergileyerek takımı şampiyon yapmış, buna rağmen vefasız birşekilde takımdan gönderilmişti. Tabi ki Yeni Diyarbakırspor,yeni sezon’da Türk ve ekibi ile çalışmak istemeyebilir. Bu en doğal haklarıdır. Ancak, her şeyin bir adabı olduğu gibi, sizi şampiyon yapan takımın hocasını ve futbolcularını göndermeninde bir adabı vardı. Ancak Yeni Diyarbakırspor yönetimi ilk yanlışı burada yaptı ve teknik heyetini etik dışı şekilde gönderdi. Bunun yanı sıra şampiyonlukta en büyük emekçiler olan futbolcuların son pirimleri ile alacaklarını vermeden ceza verir gibi göndermeleri yönetimin bakış açısını gösterdi bunu bir ata sözü ile kapatayım ‘alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste’

 

Yeni Diyarbakırsporda , ciddiyetin olmadığını görmek için alınan ve alınamayan kararlara bakmak yeterli olacaktır. Önce Mesut Şeref Özcan ile anlaştık denildi, sonra vazgeçtik denildi. Sonra Cafer Aydın ile anlaştık denildi, İstanbul’da futbolcularla görüşüyoruz denildi, Cafer Aydın’ın Orhangazispor’a imza attığı ortaya çıktı. Salı günü son kararını verecek denildi, bugün Perşembe hala ses yok. !

 

Yeni Diyarbakırspor da sorun sadece transfer konusu değil  daha takımın barınma yeri yok,antrenman sahası yok gerçi diyarbakırsporun antrenman sahasını göz koyduklarını  yerel basında beyan etmiştiler!

Bu zihniyetle,bu bakış açısı ile Yeni Diyarbakırspor yeni sezon’da Spor Toto 3.Lig’de başarılı olma ihimali varmıdır?

Kanımca yoktur.Çünkü;Amatör zihniyetle profesyonel klüp idareciliği zihniyetini ayrıştıramayan bir yönetim kurulu başında olduğu klübü bir adım ileriye götüremez.

Son olarak, Yeni Diyarbakırspor yönetimi geçen yıl yaptıkları açıklamada  takımı Diyarbakır ‘a mal edeceklerini Diyarbakır halkının benimseyeceği bir yönetim ve takım oluşturacaklarını beyan etmiştiler   Diyarbakırspor sevgisi farklıdır  her düşünceyi kapsar  yani beli bir zümreye ait değil toplumun genelini kapsar sevgisi sadece Diyarbakır ile sınırlı değil bölgenin sevgisini kazanmış öyle bir iki yılda bu sevgi kazanılmamış 45 yıllık bir sevdadır Diyarbakırspor  bu nedenle Diyarbakırsporun eskisi yenisi olmaz tek takımımız var oda Diyarbakırspordur


Bu Makale 9840 kere okunmuştur.