ATATÜRK'Ü Bİ RAHAT BIRAKIN YA?!!…

Evet ya, bi düşün yakasından!..

Şimdi… Atatürk Samsun'a "kaçarak mı?" gitti.. Yoksa bir "devlet operasyonunun" ilk adımı mıydı?. Giderken, "azgın dalgalarla" boğuşa boğuşa mı gitti, yoksa Karadeniz seyahati miydi? Sahi, Bandırma vapuru, "köhne bir vapur muydu?"

***

Yani, Atatürk'ün "üvey babası ve kardeşi" yok muydu?

Var mıydı ki?

Atatürk'ü "putlaştırmak mı?"..

İnsan üstü, doğaüstü bir varlık mıydı ki?..

***

Ondan mı, kardeşi olamaz mı?

Peki, Makbule Hanım nesi?

Selanik'te çekilen "asker resmi" o Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey?" değil mi yani?

***

Atatürk bu resme bakıp "bu bizim peder değildir?" diye bir haykırışı, seslenişi oldu mu ki?

Şu Savaron gemisi, Atatürk, zaferlere, seyahatlere, denizlere, bu gemiyle açılmadı mı yani?

Vefatına 5 ay kala mı gemi satın alındı?..

***

Şimdi, İngiliz Kralı Edward, metresi Mrs Simpson'la, İstanbul'a Atatürk'ü "ziyaret" etmek için değil de, Akdeniz'e "geziye" çıkarken bir uğramış mı oldu?.. Ankara değil de, İstanbul seçmesi bundan mı?

***

İsmet Paşa 30'lu yıllarda "faşist konseyi" kurmak istemiş miydi ki, Atatürk'le bunu paylaşmamış mı?..

***

Biliyorum, hayda diye lafı aktınız?.. Doğru, ben de öyle dedim.. Sonra, "hadi ya, böyle mi?" diye başlayan cümlelerin ikmale getirdiği Engin Ardınç'a baktım!.. Siz ne söylüyorsunuz diye?..

***

Sonra, peş peşe gelen sorular, birilerinin bir asırdan bu yanadır nasıl da, Atatürk üzerinden "ticaret bezirganlığı" yaptıklarını rant temin ettiklerini, düşününce "vay be" dedim?… Bunlar doğru mu?

***

Vallahi ne diyeyim?

Galiba yine o klişeleşen sözü hatırlatmak zorundayım.. Muhterem Kemalistler, yahu şu elinizi Atatürk'ün yakasından bi çekin, bi rahat bırakın ya, adam kabrinde rahat uyusun!!…

***

Yatlarınız, villalarınız, malikaneleriniz.? Bankalarda milyon dolarlık servetleriniz oldu, hala mı, Atatürk ticareti yetmedi mi?

Kalıbımı basarım ki merhum sağ olsaydı mutlaka bunlara avazı çıktığı kadar derdi ki; "toprak gözünüzü doyursun be adamlar!!!.."

***

 

SUR'UN PROJESİNİ KİM ÇİZDİ TELEFONLARA?.

Dün bu soruyla, Sur'da yaşananları kaleme almıştım?... Peş peşe iki yazım oldu!.. Sur ve Sur mağdurlarının "içerisinde" bulundukları bilinmezliğe ilişkin…

****

Gün boyu telefon yağmuruna tutuldum desem yalan olmaz.. Arayan arayana, mesaj atan atana?.. Herkes bir şeyler anlattı?…

Kimi, "Sur projesini çizen eski bayan milletvekiliyle alakalı" kimi de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Yardımcılarıyla alakalı, konuştu?

***

Denir ya; anlatılanlar, ortaya atılan iddiaların muhtevası yenilir yutulur cinsten değil? Şok üzerine şok, denir ya işte böylesi anlatılanlar?.. Tabi teyide muhtaç yanları da yok değil?…

***

Dünkü yazımda, Sur'un yeniden inşasına dair "projeyi çizen" siyasiyle alakalı, detaylı bir hasb-i halimin olacağını zaten ifade etmiştim?..

Proje üzerinde, nasıl ve kimlerin tertiplemesiyle "ne kadar" silgi kullanıldığını, hal-i hazırda "ana müsebbip kim ve kimler" noktasında, şimdilik irdelemelerimin devam ettiğine vurgu yapmıştım.. Somuta gelince; sizlere aktaracağım..

***

Ama şunu ifade edebilirim ki, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden "hiç ama hiç" temiz kokular gelmiyor…!

Özellikle, Sur'daki yaşanan hadiselerin ilk dönemlerinde "hasar tespit" komisyonları noktasındaki mevzuular?.. Kim ne "tırtıklayabildiyse de?".. Bunu da konuşacağız!!!...

***

KARNELER VAR MI?

Öğrenci okurlar sormuş… "Ömer abi bu yıl karneler" verilecek mi? Dün bu soruya yanıt aradım!.. Öyle ya; "eğitim ve öğretim yılı" resmen sona erdi.. Yani, 2019-2020 dönemi bitti.. Yeni dönem, eğer ki şartlar el verirse, Eylül ayı başlarında başlar.? Değilse, ötelenir!

***

Tabi, sınavlarla ilgili!.. Onlar görünen o ki, takvim yaprağına göre "seyir" alacak.. LGS, YKS, KPSS!.. Ha bu arada, "uzaktan eğitim" olan EBA devam edecek..

***

Gelirsek; "karne ve diploma" törenlerine!… Vallahi ne diyeyim; pek de "kimse" bu konuda, net bir beyanda bulunmadı.. Kafalar hayli karışık… Herkes muğlak bir takıntı içerisinde oldu..

***

Çünkü, kimi karneler internetten, kimi postayla, kimi de belki verilmez dedi.. Diploma konusunda ise, "o da bir" meçhuliyet arzında.. Görünen o ki, Haziranın başında MEB'ten netlik çıkabilir?..

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Sen sen ol, kirli ayaklıları beyninde gezdirme?