MESUL AKŞENER!

Bir halk deyimidir.. “Sevabı da, günahı vebali de senin!..” Eğer ki, herhangi bir mevzuda “sorumluluk” almış iseniz!.. Yani sonuca odaklı  pozitifi de, negatifi de seni bağlar. Vebal her yönüyle sende!…

***

Peki, Kılıçdaroğlu’nun “aksiyonu” yüksek, 2023’e odaklı, politikasında “mesuliyet” kimde?!.. Biliyoruz ki, kendisine ait değil!.. Ve ne de, başında bulunduğu, CHP’ye de ait değil.. Peki, kim ve kime ait?!…

***

Kim olacak?.. Tek müsebbip, mesul, sorumlu, belli!.. O da, zat-ı muhterem Akşener’dir!..  Niye mi derseniz!… “İttifakın” ana-bacı direği de ondan... Kılıçdaroğlu’nu da, “cesaretlendiren de o!!!..”

***

Ki, artık işin saklı, gizli, üstü örtülü bir tarafı da kalmadı!.. Kılıçdaroğlu metazori aday.. O günkü grup toplantısındaki “racon kesmesi” noktayı koydu.. “Ya benimlesiniz, ya da yoksunuz!..

***

Zoraki aday!… Kılıçdaroğlu, belli ki “emrivakiiyle” reislik adaylığını “cebe” indirdi… Tabi, altılı masanın diğer üyelerinin “rızası” nedir derseniz!?. İşte bir muamma var?..

***

Çünkü, bir oy birliği yok.. Varsa da ki net değil.. O da; oy çokluğu olur!.. Yoksa, “seçime bir başıma girerim” diyen Babacan, “laf” etmez idi!…

***

Neyse!.. “Tercihler, oylar” faslı, masanın işi.. Masa kalır mı, dağılır mı, o da meçhul!.. Ama, Kılıçdaroğlu’nun “reisliğinde” vebal sahibi net!.. O da, Akşener!..

***

Ki, seçim sonucu ne olursa olsun; “ibre” hep, “ittifakın ablasını” gösterecektir!… Kılıçdaroğlu kazanırsa, kürsüye ilk çıkacak olan kişi, Akşener olur!..  Kaybederse de, elini göğsüne koyan da o olur!..

***

Niye, neden diye sorsanız!?.. Size diyeceğim, 12 yılı bir gözden geçirin.. Her girdiği seçimi kaybeden biri.. Ve her seçimde, “rakibine” karşı, kaçak güreşen kişi!…

***

Erdoğan’a karşı “tek bir kazandığı” seçim olmadığı gibi “rakip aday” olarak, seçime girmişliği de yok!.. Ki son seçimde, “Gel Muharrem” dedi, sonra Muharrem gitti!…

***

Hal bu iken!.. Bugün “yürek yemişliğiyle” metazori, emrivaki, racon kesiyor… “Ben reisliğe adayım” arenasında, cirit atıyor!… Cesaretin, yürek gösterişin “gazı” Akşener’den!..

***

İvedik’in repliğiyle “ver coşkuyu!..” Eee, haliyle “helal olsun sana, helal olsun sana” alkışı, Akşener’e olacak!.. Ha bir de işin, sorumluluk karinesi var… Ya kaybederse!..

***

Eee; o zaman da protestolar, tepkiler, öfkeler, zılgıtlar da “ablaya” olacak.. Olacak tabi ki!… “İcraatın” başında olmayı isteyen, “Ben Başbakan olmak istiyorum” diyen, o değil mi?!…

***

Sözün kısası!.. Kılıçdaroğlu’nun her yönüyle, 2023’e odaklı “siyasi kaderini” çizen, rota verdiren, hamle geliştiren; tek isim var o da bacısı Akşener’dir.. Gerçek bu!..

***

Akşener’i “meclise” Kılıçdaroğlu taşıdı.. Milletvekili “transferi” yaptıran da o oldu.. Meclis’e grup kurduran da.. Seçime sokan da.. “Millet ittifakını” resmileştiren de!… Hepsinin mimarı Kılıçdaroğlu!..

***

Ama velakin, seçim sonrasında “ipler” tamamen Akşener’in başında bulunduğu, İP’e geçti.. Buyrun, Akşener’i “masadan” alın, Millet ittifakından da “çıkarın”… Bakın bakalım; kim kalıyor, ne oluyor?!

***

BABACAN’IN RÜZGARI!…

“Esinti” mili dozaj noktasında ne geliştirir bilmem!.. Ama görünen o ki, altılı masadaki “ittifak” çizik aldı.. Yani, 2023’e odaklı sırtlanılan “testi” çatladı!…

***

Ki bu çatlak, “içindekilerin” dışarıya sızmasını!.. Ya da içine yeni şeylerin atılmasını; pek güvenli kılmaz!.. Demem o ki; “işler” yalpalamaya başladıysa, kaza an meselesi!..

***

Özellikle, “cumhurbaşkanlığı” isminin, netleşme potasına girdiğinde!.. Hele ki, “milletvekili” listelerinin belirlenmesinde; arıza-i durum daha bir belirginleşir..

***

Yani, kopmalar ve yeni sürpriz çıkışlar kaçınılmazdır!… Peki Babacan’ın “logomuz” yumruğu kime kroşe geldi derseniz!.. Kemal bey derim.. Çünkü fena sarstı..

***

VATANDAŞIN GÜNDEMİ!..

Siyasetin “nabzı” bu minvalde atıyor.. Peki, çarşı, pazar ahalinin gündemi ve nabzı nasıl atıyor!… Vatandaşın derdi başka.. “Seçim, siyaset değil, geçim?!.” Siyaset şu an sokağın gündeminde, ilk onda bile değil…

 

***

Hala “fahiş fiyat, zamlı ürün” ve “karaborsa” odaklı, tekelleşmenin yarattığı vurgun, ilk sırada.. Mutfak alev alev.. Ki Ramazan-ı Şerif’i uğurluyoruz… Ama özlemle, sevabıyla!

***

Ancak piyasadaki fahişelik ve fırsatçılık Ramazan’da da kendisini hissettirdi.. İşte, Bayram alışverişi.. Ne diyor, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu..

***

“Esnaf batıyor.. Bir kaç holding kazanıyor… Üç ayda 323 esnaf kepenk indirdi.. Ve daha indirecekler var.. Hepsi de hizmet sektörü..?”

***

Akaryakıt zamları.. Doğalgaz.. Elektrik.. Su.. Artık aylık “zam oranıyla” faturalar, hep şaşırtıyor.. Bir önceki ay bu kadardı, bu ay bu kadar dedirten, feryatlar konuşuluyor..

***

İşçisi, memuru, çalışanı.. Sabit gelirlinin feryadı daha bir yüksek.. “Kaşıkla verdiler” hemen akabinde “kepçe ile” aldılar.. Ne elde, ne avuçta hiçbir şey yok!.. “Aç perişanız..”

***

Çok konuşulan bir diğer vatandaşın mevzusu; “kuraklık!..” Bölgenin en büyük gelir kaynağı, tarım!.. Çiftçi karamsar… Sulama alanları, dar.. Eee; “elektrikteki” can yakıcı hal, “ekinleri” kuruttu!

***

Kuraklığın hububatta “kıtlığa” ve doğal olarak da; yüksek fiyat artışına neden olacak.. Ki geçen yıl da kuraklık vardı.. Uzmanlar bu hal devam ediyor diyor.. Çözüm ise, yeni tarım alanlarını oluşturmak!…

***

Yani özetle, vatandaş “hayat pahalılığına” odaklı bir ruh hali, bayramı nasıl geçirebilirim, düşüncesine takılı bir zihnin meşguliyetinde.. Seçim, erken seçim, aday, reislik pek gündem değil…

***

Siyasilerin bu gündemden çıkarması gereken ders!… Kendinizin “vatandaşa” olumsuz yansıyan gündeminize odaklanıp, çözüm üretin.. Havanda su dövücü, balon siyasetiniz; oy getirmez?!…

***

Ne diyor, seyyar satıcı okurum İhsan!.. Bir önceki yazıma not düşmüş; “ekmeğime, cebime, mutfağıma göz diken” bilsin ki, ilk fırsatta, ümüğünü sıkacağım!.. Ona göre..

***

GÜNÜN SÖZÜ

“Hayat inanan ve salih ameller işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur.”