OLMADI KATIRCIOĞLU, OLMADI?…

Sonda söyleyeceğimi başta ifade edeyim… Sayın Erol Katırcıoğlu.. HDP İstanbul Milletvekili… Hiç ama hiç lafı, eveleyip, gevelemeye gerek yok.. Hiç bir mazerette, bu duruma gerekçe gösterilemez!… Yaptığın hareket, sergilediğin tutum, hiçbir şey olmamış gibi; başını önüne eğip, gitmen!… Hiç ama hiç yakışmadı?.. Özellikle, seçilmiş bir milletvekiline..

***

Sizin yapmanız gereken neydi biliyor musunuz bay Katırcıoğlu?.. HDP İl Binasında parti toplantınız var ve katılım göstermişsiniz.. Buna kimsenin itirazı yok!… Olamaz da..  Lakin Parti binası çıkışında, hemen yanı başında bulunan aileler ve kaldıkları çadır?.. Ki çıkışta, velev ki aileler; "size karşı" tepki gösterdilerse de… Laf attılarsa da.. Hatta, küfür saydılarsa da… Slogan atmışlarsa da!..

***

Her ne yapılmışsa.. “Evlat acısıdır” deyip, mazur görmeliydiniz... Ki, biliyorsunuzdur… 500 günden bu yana, kar, kış, çamur, toz, duman,  kavurucu Diyarbakır sıcağı demeden orada, anne, baba ve bacılar "evlat nöbeti" tutuyorlar… Bir şekilde, "evlatlarının kaçırılıp, dağa götürüldüğünü söylüyorlar örgüte katıldıklarını" söyleyip, destek istiyorlar..

***

Siz, her türlü tepkiye, söyleme rağmen "bir saniye deyip, yanlarına gitmeniz" gerekmiyor muydu?.. Hal hatırlarını sormanız lazım değil miydi?!.. Derdiniz nedir, biz ne yapabiliriz?.. Gelin birlikte; "evlatlarımızı dağdan indirelim, barışı isteyelim.. Yeter artık bu kan akmasın, gençler heba edilmesin" demeniz lazım değil miydi?.. Seçilmişliğin; "misyonunu ve görevini" böylece yerine getirmiş olmaz mıydınız?

***

Ama hiç birini yapmadınız!.. Bilakis, "zafer işaretiyle" hal-i durumlarına, provoke edici bir ruh haliyle, "oh çekercesine", tavır sergileyip geçtiniz!… Oldu mu şimdi?. Hayır.. Olmadı Katırcıoğlu olmadı?!… Ayıp ettiniz?!!..

***

BİLGE İLE HDP!

HDP ile Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilge arasındaki "tansiyon" yükseliyor! Artık, Bilge'ye eski HDP'li diyeceğiz gibi görünüyor.. Partisiyle arasındaki "fikir ve siyasi duruş" çekişmesi pik yapmış durumda!!... Bilge, malum yeni bir parti sinyali vermişti.. Ne demişti, o sinyalde?…

***

"Türkiye'de yeni bir fikir ve tarza ihtiyaç var. Bunun düşünsel ve toplumsal zeminini oluşturmak gerekiyor. Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkanlarla ilgilidir"

***

İşte bu çıkışa, HDP'li Saruhan Oruç'tan gelen bir cevap var!… "Ayhan Bilgen'in fikirlerini cezaevinde açıklaması iktidarın bir ayıbıdır. Her fikir ve özeleştiri bizim için önemlidir. Ama temennim odur ki Ayhan Bilgen'in ileri sürdüğü fikirler iktidara payanda olmasın. İktidar tarafından kullanılmaya başlanmasın"

***

Sonuç!.. CHP'nin, İyi Parti'nin, MHP'nin hatta AK Parti'nin "parti içi kazanları" kaynıyorsa, HDP'nin de kazanının fokurdamaması, abesle iştigal olmaz mıydı?..

***

SİYASİ NOTLAR…

Mustafa Sarıgül.. Demiş ki; "ittifaklara kapımız" kapalı.. Yani, "tek başına" iktidar olmayı hedefliyor.. Eee; ne diyelim "yolun açık olsun", Şişli'den hele bir çık!…

***

Kemal Kılıçdaroğlu.. Demiş ki; "başörtüsü yasağını biz kaldırdık. En muhafazakar parti biziz.." Eee; "Başörtü yasağını Anayasa Mahkemesine götürenlerin altındaki imzayı ne yapacağız?"… Bir de, CHP solcu bir parti mi diye sorsak!!!?

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan.. "Milli Görüş'ün" önemli isimlerinden, Nedim Urhan'a ziyarette bulunmuş.. Milli Nizam Partisi'nin kurucularından… Urhan Hoca Dar'ul Erkan Derneğinin başkanı.. Ki Saadet Parti çizgisinde.. Ziyaret, Asiltürk endeksli "Saadet'le" ittifak, diye okunur mu, yoksa Kamalak buna da mı, laf eder!!?

***

"Ötekileştirme" siyasetine, "askerleri de" dahil eden, CHP'ye Erdoğan şöyle seslenmiş… "Şimdi astsubayları ve uzman çavuşları da menzile aldıklarına göre muvazeneyi iyice kaybettiler. Neymiş, bunların hepsi AK Parti militanı olmuş. Bu milletin hakimine, polisine, öğretmenine laf edenler siz kimin ve neyin militanısınız?.." Kim ne der bilmem, ama CHP fena bir tarikat ve örgütçü!!?..

***

"İşçinin, emekçinin" yanındayız diye nara atan CHP'li Belediyelere ne oldu?.. Kartal, Ataşehir ve Kadıköy Belediyelerinde, "işçi kazan kaldırdı" greve girdi.. Gerekçe, "işçi hakkının" ödenmeyişi.. Ne diyor, temizlik işçisi 1900 liraya çalışıyoruz.. Sahi, CHP'nin asgari ücreti, 3 bin 200 lira idi..Tükendi, tükendi tükendi?..

***

MHP lideri Bahçeli'nin, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'ndan "haz almadığını" biliyoruz!.. Ki, Davutoğlu AK Parti'nin başında iken, Başbakan iken de, "hazımsızlık" var idi.. Ama şimdi ki hazımsızlığı özellikle Selçuk Özdağ'ın vurulması sonrasındaki, siyasi ifadeleri.. Hazımsızlığını, "Serok Ahmet" denildiğine, indirgemesi!.. Toplumun, kendisine karşı büyük bir "hazımsızlık" duyduğunu, duymalımıdır sizce!!?…

***

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener.. Seçim ittifaklarına ilişkin.. Demiş ki, "Bizim HDP ile herhangi bir yan yana gelişimiz söz konusu değil.?"  Gel de buna, haydaaaa deme!… İyi Parti, CHP ile ittifak içerisinde değil miydi.. HDP de, ittifakın en büyük paydaşına, "bizim sayemizde seçimi kazandınız" dediğini, hatırlatan var mı!!?..

***

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, muhalefetin "güçlendirilmiş parlamenter sistem" önerisiyle ilgili; "vesayeti mi" istiyorsuz diye çıkışmış.. Ve demiş ki; "Sizin, 'Eski sisteme geri dönelim' şeklinde, aslında vesayet odaklarını tekrar canlandırmaya dönük bu yaklaşımınızla, milletin kendi uhdesinde olan Cumhurbaşkanlığı seçme hak ve yetkisini milletimizden almayı mı düşünüyorsunuz..?" Bakalım Akbaşoğlu'nun bu sorusuna, "Parlamenter Sisteme" dönüşü isteyenler ne diyecek…?

****

 

HA TRUMP, HA BİDEN?..

Değişen bir şey var mı yok?. Değişen tek şey… Joe Biden ABD'nin yeni Başkanı.. Donald Trump ise ABD'nin eski Başkanı!…  Onun ötesinde değişen bir şey yok…  Amerika Amerika’dır… Pentagon Pentagondur..

***

Ki, ABD'nin tarihi ortadadır.. "Başkan kim olursa olsun?".. Yönetime hangi partiden gelirse gelsin.. ABD'nin dersini, bilgisini okur, yüz yıllık stratejisini uygular..

***

İster müttefik.. İster müttefik olmasın.. Din de, dil de, coğrafya da, önem içermez.. O çıkarına, rantına, küresel büyümesine bakar, "ülkelerin dibini" oymanın mahirliğiyle; varlık gösterir..

***

Bu nedenle, Trump gitti diye, "ağlamak ya da sevinmek", Biden geldi diye, "halay çekmek, yas tutmak" gerekmez… Çark bildik döner…

***

GÜNÜN SÖZÜ

Unutma, sabır sadece bekleme becerisi değildir, beklerken doğru davranış sergileme yeteneğidir.

HAYIRLI CUMALAR