BAŞIMIZA BELA BAZ İSTASYONLARI

Sevgili Diyarbakırlılar; geçtiğimiz hafta Medya mahallesi, Mastfroş Caddesindeki kavşağa kurdukları baz istasyonunu devasa karpuz ve sur maketleriyle saklamaya çalıştıklarını hepiniz okudunuz, gördünüz sanırım.

Teknoloji bu hızla ilerledikçe başımıza daha çok 5G’li belalar açılacak.

“Bu daha le le bunun lo lo su gelecek”

Konumuza dönersek, hadi bu yeni baz istasyonunu tepki çekmemek adına perdelemeye çalışırken ziyadesiyle ifşa etmiş oldular. Ya bu ifşa olmamış baz istasyonu.

Resimde gördüğünüz baz istasyonu, Mastfroş Caddesinin bir sonraki sokağında yine Medya Mahallesi 636. Sok. üzerinde ana caddeden de açık seçik görünür vaziyette 5-6 yıl önce kuruldu.

Öyle saklamaya falan da çalışmadılar. Bir gecede dikip gittiler. Bizler çevre siteler olarak imza toplayıp ilgili kurumlara başvuruda bulunduk kaldırılsın diye.

Sonunda bir ekip geldi, incelediler sözde. Tepesine çıktılar indiler. 3-5 gün sonra da etraftaki sitelere bire rapor sundular.

Rapora göre; bizim baz istasyonunun yaydığı ‘iyonlaştırıcı etkisi olmayan radyasyonmuş’. Türkçesi vücudumuz da bulunan atomların yapısını bozabilecek nitelikte ışınlar değilmiş.

Dolayısıyla da baz istasyonunun sökmeye gerek görülmemiş.

Kardeş sen hele in oradan,  birde bizim mühendisler incelesinler diyecek lüksümüz ve yetkimiz olmadığı için yerimize oturduk.

Daha sonra yaptığım araştırmalar da iyonlaştırıcı olmayan radyasyon türünün de zararsız olduğunun esasen ispatlanmamış olduğunu gördüm. Sadece eldeki bilimsel bulgular ‘zararlı olduğuna onay verecek düzeyde değil’.

      Muhtemelen bu karpuz elbiseli baz istasyonun hikâye süreci de böyle devam edecek.

Yine Talay Tepe’nin Urfa yoluna bakan kanadında, birden fazla özel okulun, bir otelin, onlarca sitenin bulunduğu mevkide tam tepede daha büyük ölçekli kocaman baz istasyonu daha var.

İşin aslı Talay Tepede ki istasyon kurulurken okulların ve sitelerin birçoğu yoktu. Bu mevki için GSM şirketlerinden ziyade oraya okul ve site yapanları, ruhsat verenleri ya da bina dikenleri sorgulamak icap etmez mi?

Bu sorunla yetkili kişilerin, gerçek manada alakadar olması lazım.

Baz istasyonu kurduktan sonra değil, kurulmadan önce izinlerin alınması raporların sunulması lazım… Yani ehl-i akıl bunu yapmalı!

      Bizlere de daha duyarlı daha fazla sorgulayan toplum bireyleri lazım.

_”aaaa baz istasyonu kurmuşlar şehrin ortasına”

nıç nıç nıç çekip ertesi güne unutmamak lazım.

Kitap önerisi: Sinan Canan – ifa 1/2/3 (seri)

bu